A karácsonyi dzsem azoknak való, akik karácsonykor valami különleges, édességre vágynak. Legyen szó reggeli fogyasztásáról, vagy akár egy karácsonyi receptben, a karácsonyi dzsem kiváló édességként szolgál.
Hozzávalók:
– 3 csésze ribizli
– 1 narancs
– 1 tasak fagyasztott eper
– fél kanál szegfűszeg
– fél kanál fahéj
– 4 csésze cukor
– fél csésze víz
– gyümölcsízesített zselatin
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Elkészítés:
– egy robotgép edényébe összeturmixoljuk a ribizlit és a narancsot
– hozzátesszük az epret, a szegfűszerget és a fahéjat
– egy különálló edényben keverjük össze a cukrot, vizet és a turmixolt gyümölcsöket
– ezután tegyük az edényt lassú tűzre két percig
– ezután nagy tűzön addig főzzük a keveréket amíg el nem éri forráspontját
– adjuk hozzá a zselatint, keverd addig amíg megint el nem kezd forrni majd egy percen át forrald
– vedd le a tűzről a dzsemet és felezd le a keletkezett habot
– töltsd az elkészült dzsemet befőttes üvegekbe, majd tedd kihűlni őket