Készítsünk otthon finom török csemegét. A lokum, a szultán kedvence!

0
3894

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha valaki evett már eredeti török rahatot, vagyis szultánkenyeret, az tudja, hogy ezt a finom édességet nem elég egyszer megkóstolni. Készítsük el otthon, mutassuk meg ismerőseinknek is, hogy milyen az igazi török édesség.

torok-rahat

Hozzávalók: 200 gramm eper, 15 gramm zselatin por, 150 gramm porcukor, egy fél citrom.

Elkészítés:

1. Tegyük egy tálba az epret, és turmixoljuk össze. Használhatunk friss, vagy fagyasztott epret is.

2. Töltsük bele a zselatin port, kavarjuk el, és hagyjuk egy keveset, míg megduzzad. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, és a fél citrom levét.

3. Kavarjuk jól el, és tegyük oda kis lángon melegedni.

4. Addig kavargassuk, amíg a zselatin feloldódik, de fövés előtt vegyük le a tűzről.

5. Várjuk meg, míg kihűl, majd 6 percen keresztül keverjük mixerrel, amíg a massza megkeményedik, és világosabb lesz a színe.

6. Öltsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy egy lapos edénybe a masszát, és tegyük hideg helyre.

7. Miután 5-6 órát állt, szórjuk meg porcukorral, vágjuk kockákra, és kész is.

Ezt az egyszerű, és finom édességet bármikor könnyen elkészíthetjük, ha vendégeink érkeznek.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved