KezdőlapReceptekDesszertKészítsünk vaníliapudingot házilag!

Készítsünk vaníliapudingot házilag!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A vaníliapudingot szeretjük desszertként, de sokszor használjuk különböző finomságok és levesek alapanyagaként, sűrítője, ízesítőjeként is. Hogy ne a boltból vásároljuk, készítsük el otthon a finom és sokkal egészségesebb saját vaníliapudingunkat.

Fotó: femina.hu
Fotó: femina.hu

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája,
  • 3 evőkanál vaj,
  • 2 bögre tej,
  • 4 púpos evőkanál cukor,
  • fél evőkanál liszt,
  • 1 rúd vanília,
  • 1 csipet só


Elkészítés:
A liszthez adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd öntsük hozzá fokozatosan a tejet és kavarjuk csomómentesre. Tegyük a tűzre, kis lángra, közben folyamatosan kavargassuk, hagyjuk, hogy felfőjön kicsit. Azután vegyük le a tűzről, várjunk míg kicsit kihűl.

Egy külön edényben keverjük el a tojások sárgáját két-három kanállal a lisztes keverékből, csomómentesre, majd kavarjuk hozzá az egészhez. Főzzük még két-három percig, majd kavarjuk hozzá a vajat és a vaníliát, vegyük le a tűzről és kész is.

Kihűlve nagyon sokféleképpen felhasználhatjuk.

Forrás: Femina.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet