Sütőtök, sárgarépa és gyömbér keverékéből készül a legegészségesebb leves!

0
12228

Ezzel a finom krémlevessel könnyen feltölthetjük a szervezetünket értékes tápanyagokkal. Segítségével elkerülhetjük a betegségeket, és sokkal energikusabbak leszünk.

A leves színe magas beta-karotin tartalmának köszönhető, ez az a vitamin, mely a szervezetbe jutva A-vitaminná alakul. Az ízletes leves sok C-vitamint, folsavat, és rostot tartalmaz.

Hozzávalók: 1 sütőtök, 2 krumpli, 8 pohár víz, 3 kisebb darab gyömbér, 1 üveg kókusztej, ½ teáskanál szerecsendió, ½ teáskanál koriander, só, bors.

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

2. Vágjuk félbe a tököt, és távolítsuk el belőle a magokat. A tököt a vágott felével lefele állítsuk egy tepsire, majd töltsünk hozzá kb. 5 milliméternyi vizet.

3. A krumplikat kissé szurkáljuk meg egy villával, majd tegyük egy másik tepsibe.

4. Addig süssük a tököt, és a krumplit, amíg jó puhák nem lesznek (kb. 45-60 percig).

5. A 8 pohár vizet közben tegyük oda egy fazékba főni.

6. Hámozzuk meg a sárgarépát, és a gyömbért, vágjuk darabokra, majd kb. fél órát főzzük.

7. A megsült tököt, és krumplit kanalazzuk a megfőtt sárgarépához, és gyömbérhez, majd a kókusztejjel turmixoljuk össze.

8. Adjuk hozzá a szerecsendiót, és a koriandert.

9. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved