5 felfedezés, melyet még senki sem tudott megmagyarázni!

0
4885

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A világtörténelem tele van olyan meglepő és rejtélyes részletekkel, melyeknek a tudományos megmagyarázása még a jövő zenéje.

Mi több, az sem biztos, hogy az emberiség valaha is választ kap ezekre a misztériumokra, melyeket bár felfedtek a kutatók, egyelőre semmi kézzelfoghatóhoz nem tudták kötni őket.

A BrightSide szerint, íme néhány ezen megoldatlan rejtélyek közül:

1. A Moa madarak – bár szárnyaik és tollaik voltak, ezek a madarak nem tudtak repülni. Új-Zélandon éltek, és az 1500-as években tűntek el. Egyes elméletek szerint, a Moa madarakat a maori törzs irtotta ki, bár erre sem létezik hiteles bizonyíték. A 20. században zajló ásatás során a kutatók egy óriási méretű karmot találtak, mely meglepően jól konzerválódott a talajban. Szerintük ez a maradvány a Moa madarakhoz köthető.

2. A perui Saksaywaman Templom-együttes – az őskori kőépítmény, melynek létrehozásában egyetlen kanálnyi maltert sem használtak, igazi építészeti csoda. Annyira hajszálpontosan rakosgatták egymásra a köveket, hogy helyenként még annyi rést sem találsz, hogy egy papírlapot beillessz! Mi több, a kőtömbök tükörsima felületűek, a széleiket pedig lekerekítették, de senki sem tudja megmagyarázni kik és hogyan voltak képesek ilyen technológiával felépíteni a templomot, mely még ma is áll.

3. A bolíviai Napkapu – a Napkapu Tiwanakuban, egy ősi rejtélyes bolíviai városkában található. Egyes archeológusok szerint, az építmény egy hatalmas őskori birodalom középpontja volt, valamikor az időszámításunk előtti első évezredben. Még senki sem tudta megfejteni, pontosan mit jelentenek a kapun látható vésések, de lehetséges, hogy közük van az asztrológiához vagy az asztronómiához.

4. A kínai Longyou barlangok – ezeket az üregeket emberi kéz ásta a homokkőben, a munka pedig több ezer ember bekapcsolódását követelte. Ennek dacára, a történelmi archívumban semmi nyoma nincs a barlangoknak, sem pedig a módszernek, mellyel ezeket évszázadokkal ezelőtt létrehozták.

5. Az egyiptomi félkész obeliszk – eredetileg az obeliszket egyenesen egy sziklába faragták, de úgy tűnik, idővel megrepedezett. Így abbahagyták a megmunkálását, elég ronda állapotban. Az emlékmű mérete így is hatalmas, de hogy kik és mi okból láttak hozzá, ismeretlen.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!