Cukorbetegséggel küzdesz? Készítsd el ezt a természetes főzetet, enyhítheted a betegség tüneteit!

0
1702

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy felmérésből kiderült, hogy az Egyesült Államok húsz év fölötti lakosságának nagyon nagy százaléka, vagyis 79 millió ember küzd a megengedettnél nagyobb vércukorszinttel. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy mindenikük diagnosztizált cukorbeteg, egyelőre ők a veszélyeztetett kategóriába tartoznak.

levelfozet

Ezt az állapotot pre-diabétesznek, vagy csökkent glükoztoleranciának hívják. A cukorbetegség konkrét tünetei általában sokkal később jelentkeznek, de ilyenkor már érdemes nagyon odafigyelni rá, kötelezően be kell tartani a szükséges életmódbeli változásokat.

1-es típusú cukorbetegség: erre a típusra az inzulin hiánya jellemző. A betegek hasnyálmirigyében az inzulint elválasztó Langerhans-szigetek ún. ß-sejtjei pusztulnak el. Nem termelődik inzulin, és ez inzulinhiányhoz vezet. Leginkább húsz éves kor körül alakul ki az 1-es típusú cukorbetegség.

2-es típusú cukorbetegség: kialakulását sokan nem is érzékelik, mivel a szervezet egy darabig képes ellensúlyozni az inzulinrezisztenciát. Leggyakrabban az okozza, hogy a szervezet által termelt inzulin nem tudja megfelelő mértékben csökkenteni a vércukorszintet. Leginkább harminc év fölött, de manapság a nem megfelelő életmód következtében sokkal hamarabb, akár az elhízott gyerekeknél is kialakulhat.

Cukorbetegség ellen készítsük el az alábbi természetes keveréket.

Szerezzünk be 10-15 friss mangólevelet, forraljuk fel őket 200 ml vízben, majd hagyjuk ázni egyik napról a másikra. Reggel szűrjük le, és közvetlenül ébredés után, éhgyomorra igyuk meg. Ezt a főzetet fogyasszunk minden reggel 2-3 hónapon keresztül.

Egy másik módszer szerint, mossuk meg a mangóleveleket, szárítsuk meg alaposan, majd zúzzuk porrá. Naponta kétszer keverjünk italainkba, ételeinkbe egy-egy fél teáskanál mangóport.

A mangó növeli az általános egészségi állapotot, igen fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat, és enzimeket tartalmaz. Fogyasszuk láz, hasmenés, álmatlanság, asztma, hörghurut, és megfázás esetén. A mangó levei olyan vegyületeket tartalmaznak, melyek segítségével erősíti az vérereket, és szabályozza a vérnyomást.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!