Ha ezt elolvasod, többé soha nem fogod eldobni az ananász héját!

Ha ezt elolvasod, többé soha nem fogod eldobni az ananász héját!

Az ananász egy szuperélelmiszer. Azonban érdemes most megismerkednünk egy kicsit más oldalról is vele. Ha a boltban egy nagy méretes bio ananászt vásárolunk, semmiképp ne dobjuk el a héját.

ananasz-heja

Legfontosabb pozitív tulajdonságai között említhető, hogy remek vízhajtó, éppen ezért, akik puffadással, vagy narancsbőrrel küzdenek, ki ne hagyják étrendjükből. Nagyon magas a kálium tartalma, serkenti a vörösvérsejtek képződését, melyek az oxigénszállítási munkában is részt vesznek. Bromelia nevű enzim tartalma miatt, nagyon erős a gyulladáscsökkentő, és emésztésserkentő hatása van.

Az ananászhéj pozitív tulajdonságai:

1. Gyulladáscsökkentő – bromélia tartalma miatt gyorsan, és hatékonyan csökkenti a gyulladásokat. Leginkább a sportsérülések, és akkut gyulladások esetében szokták alkalmazni.

2. Rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik – a kemoterápiás kezeléssel párhuzamosan is fogyasztható. Megakadályozza a rákos sejtek szaporodását. Magas béta-karotin tartalma miatt leginkább a prosztata, és vastagbél-rák esetében hatásos.

3. Szívvédő hatása van – finn és kínai kutatások alapján kimutatták, hogy magas C-vitamin tartalma miatt nagy hatóerővel védi a szív egészségét.

4. Megakadályozza a szürkehályog kialakulását – a C-vitamin nagyon fontos az egészséges látáshoz. Ha nagydózisú C-vitamint juttatunk a szervezetünkbe, megakadályozhatjuk a szürkehályog kialakulását.

5. Termékenységnövelő – szintén magas C-vitamin tartamának köszönhetően, serkenti a termékenységet mind a nők, mind pedig a férfiak esetében.

6. Asztma – az ananász héja béta-karotin tartalma miatt csökkenti az asztmás rohamok kialakulását

Hogyan használjuk az ananász héját?

Hozzávalók:

  • 1 liter víz,
  • 1 nagyobb ananász héja.

Elkészítés: mossuk meg az ananászt, és hámozzuk meg. Az apróbbra vágott héjdarabkákat tegyük a vízbe, és forraljuk egy fél órán keresztül. Majd szűrjük le a keletkezett levet.

Napi két pohárral igyunk meg belőle a tökéletes hatás elérése érdekében.
Nincs hozzászólás

Írj választ