Így készíthetünk könnyen zsályás arclemosó tonikot! Csodákat tesz a bőrrel!

0
1535

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha azt szeretnénk, hogy bőrünk sima és problémamentes legyen, akkor mindenképp készítsük el az alábbi arclemosót. A zsályás alapanyagú tonik csodákat tesz a bőrrel. Alkalmazzuk rendszeresen!

arclemoso

A zsálya segítségével az összes bőrproblémától megszabadulhatunk, egészen a mélyebb rétegekig hatol, így nem csak tisztít, de regenerál is. Nagyon erős antibakteriális, és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így, ha egyszer elkezdjük használni, végleg búcsút mondhatunk a pattanásoknak. Nagyon egyszerű elkészíteni!

Hozzávalók: 4 evőkanál szárított, vagy 8 evőkanál friss zsálya, 150 ml vodka, 5 csepp svédkeserű.

Elkészítés: tegyük a zsályát egy üvegedénybe, és töltsük rá a vodkát. Zárjuk le légmentesen az üveget, és hagyjuk így állni egy hétig. Szűrjük le a vodkát, és tegyünk bele még egy ugyanennyi zsályát. Csavarjuk vissza az üveg tetejét, és egy hétig tároljuk a kamrában. Ha azt szeretnénk, hogy még intenzívebb legyen, akkor ismételjük meg az eljárást még egyszer. Ha lejárt ismét az egy hét, szűrjük le a folyadékot, töltsük egy kis üvegbe, adjuk hozzá az öt csepp svédkeserűt, és rázzuk össze alaposan.

Ha azt szeretnénk, hogy ne legyen ennyire erős a tonikunk, akkor a vodka helyett használjunk desztillált vizet. A második adag zsálya helyett pedig kamillát is használhatunk. A kamilla nagyon jól összehúzza a pórusokat, és fertőtlenít is.

Csepegtessünk a tonikból egy vattakorongra, majd 1-2 naponta töröljük át vele az arcunk.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!