Ilyen furcsa természeti jelenséget nem mindennap lát az ember!

0
995

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Amit az alábbi képsorokban látni fogsz, az a novemberi hónap folyamán történt, nem messze Seattle-től. A folyók kiöntöttek a medrükből, és átvágtak a mezőkön, utakon. Az árvízzel együtt a halak is vándorútra kényszerültek, ám megtalálni a visszafelé vezető utat már komoly fejtörés számukra.

A lazac egyike azon halfajoknak, melyek tudnak tájékozódni. Ez azt jelenti, hogy a lazacok képesek megtalálni azokat a vizeket, amelyek a természetes élőhelyeik, még akkor is, ha ezért olyan utakat kell átszelniük, melyeken gépkocsik közlekednek! Ez nem kis dolog, éppen ezért nem mindegyiküknek sikerül elérni az úti célt.

Szerencsére egyes sofőrök tekintettel vannak a víziállatok „hagyományaira”, így fokozott figyelemmel közlekednek az utakon, és van úgy, hogy meg is állnak, csak hogy szemügyre vehessék ezt a szokatlan jelenséget.

Meglepődnél, mennyire jól feltalálják magukat ezek a halak, még a legnehezebb körülmények között is! Az akadályok sem tántorítják el őket attól, hogy hazataláljanak, és teljessé tegyék az életciklusukat. A természet sosem áll le azzal, hogy lenyűgözzön bennünket! Örökké tartogatni fog egy keveset a titkaiból.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved