Ma egy érdekes felfedezést tettem. Jó lenne, ha minél többen kipróbálnátok!

0
629

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy üzenet a szülőknek. A történet azoknak szól, akik szeretnének egy jobb világban élni.

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

“Ma egy érdekes kísérletet végeztem. Álltam, és néztem, a fiaimat, milyen elmélyülten játszanak a telefonon. Órákon keresztül figyeltem a szoba sarkából, hogy hányszor pillantanak rám lopva. A szemük sarkából teszteltek, néha rámpillantottak, figyeltek, hogy hogyan reagálok, hogy ők csak a telefonjukon lógnak.

Azon gondolkodtam, hogyan reagálnának, ha én is órák hosszát a Facebookon, vagy az Instagrammon lógnék. Mit szólnának? Észrevennék egyáltalán? A telefonnal töltött idő alatt 28-szor kérdezhetnék meg, hogy a Facebook miért sokkal fontosabb, mint ők. 28 alkalommal nem kapnának kellő figyelmet és szeretet tőlem, vagyis az édesanyjuktól. 28 alkalommal mondhatnák, hogy magányosnak érzik magukat, mert nem figyelek rájuk eléggé. 28 olyan pillanat lenne, amiből a gyerekeim megérthetnék, hogy sokkal fontosabb az emberekkel való közvetlen és szeretetteljes pillanat, mint a világháló.

Ebben a világban úgy kell elfogadnunk a körülöttünk levő embereket, ahogy a saját valóságukban látjuk nap mint nap. Nem pedig ahogyan virtuális megjelenítik magukat. Teljesen más, az ahogyan ott, a képernyő előtt, számot adnak az életükről. Sajnos manapság a szeretteinkkel töltött minőségi idő helyett egy virtuális, üzenetek, posztok és lájkok világában töltjük az életünk.

Kérlek tedd le a telefonod még ma, egy kis időre, és tölts sokkal több időt a szeretteiddel. Gyerekeid számára fontos az, hogy megtanítsd őket, hogyan legyenek “egészséges” felnőttek. Fontos, hogy ott legyél mellettük, és ne a világhálón éljék emberi kapcsolataikat. Rád van éppen szükségük, nem egy virtuális üzenetre, vagy elismerésre, lájkra.”

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!