Régen egy repülőgép-hangár volt, ma azonban egy igazi trópusi paradicsom!

0
8502

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mikor esik a legjobban a nyaralás? Hát persze, hogy télen. Mikor odakint a mínuszok süvítenek, ezerrel pattog a tűz a kályhában, és semmi kedvünk nincsen a munkához, előkerülnek a nyaralós képek, és emlékek. Nem kell visszafognunk magunk, Németországban akár januárban is trópusi kalandokban lehet részünk.

hangar-tropusi-sziget

A Tropical Island Resorts neve ma már kevés ember számára ismeretlen. Ha nem is sikerült még eljutni odáig, egészen biztosan láttunk képeket a csodálatos német üdülőhelyről. A németek megelégelték, hogy más országok csodálatos tengerpartjain költsenek el temérdek pénzt, és úgy döntöttek, hogy saját egzotikus üdülőtelepet építenek maguknak. Mégpedig nem is akármilyent!

2010-ben a világ legnagyobb könnyűszerkezetes épültében, az egykori léghajó-gyárban létrehozták a megálmodott trópusi nyaralószigetet. Süvíthet kint a szél, tombolhatnak a mínuszok, a Krausnick városában kialakított mesterséges paradicsom igazi nyári hangulattal várja az odalátogatókat. Van ott minden, ami szem-szájnak ingere: homok, tengerpart, napernyők, zöldövezet, milliónyi csúszda, és vízi játék, szigetek, vízesések, vendéglők, bárok, golfpálya, és szállodák.

hangar-tropusi-sziget2

A földi mennyország 24 órás nyitva tartással várja a télen is nyaralni vágyókat. Ha valaki egy kis romantikára vágyik, akkor az éjszakát a “tengerparton” egy csodaszép sátorban is eltöltheti. A hangulat fokozása érdekében még egy esőerdő is van az épületben, speciális növényekkel, és őshonos madarakkal. Aki ide beteszi a lábát, teljesen elfeledkezhet arról, hogy Németországban van, és hogy odakint bokáig ér a hó.

hangar-tropusi-sziget3 hangar-tropusi-sziget4

A Tropical Islands Resort Berlintől 60 km-re található, egy 360 méter hosszú, 210 méter széles, és 107 méter magas léghajó hangárban. Érdekességként említhető az is, hogy közel 30 ezer növény található benne, melyeket az üvegtetőn beszűrődő természetes napfény is táplál. Az óriási épületkomplexum egyszerre akár 8 ezer embert is képes kényelmesen befogadni.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved