Tudd meg, melyik a legkedveltebb turisztikai célpont a világon! Nem az Eiffel-torony, és még az egyiptomi piramisok sem!

0
427

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Közel 500 éven át a Tiltott Városban élő uralkodók döntötték el, ki léphet be és ki hagyhatja el a települést. Napjainkban a Peking központjában lévő „város” kapui tárva-nyitva állnak, és turisták millióit kápráztatják el évente a pompájukkal!

Tudd meg, melyik a legkedveltebb turisztikai célpont a világon! Nem az Eiffel-torony, és még az egyiptomi piramisok sem!

A Tiltott Város közkedvelt úti cél az amerikaiak körében, ám mégis, a legtöbb kirándulót a tematikus parkok vonzzák magukhoz. Ilyen például az Everland Resort vagy a Dél-Koreában lévő Lottle World, mely mind ott van a világ leglátogatottabb 50 turisztikai attrakciójának a toplistáján, lekörözve az Eiffel-tornyot, a Nagy Piramisokat és még a Stonehenge-et is!

A hely, amelyet kiválasztunk vakációnk helyszínéül, sokat elárul rólunk. A „globális gazdasági kihívások” ellenére – ahogy azt az Idegenforgalmi Világszervezet nevezi –, az emberek sokkal többet utaznak, mint valaha! 2013-ban például rekordot döntött a légiközlekedés, és túllépte a bejegyzett 1 milliárdos létszámot.

A maga 1,36 milliárdos népességével, Kína lett a második legnagyobb „turista-exportáló”. Oroszország, mely jelenleg az 5. helyen áll az idegenforgalom szempontjából, 26%-kal növelte az utazásra szánt költségeit a Time szerint.

Meglepő vagy sem, a legkedveltebb úti célok világszerte a tematikus parkok. A 20 leglátogatottabb helyek listájából minden negyedik egy Disney-park. Csak a franciaországi komplexum ugyanannyi érdeklődőt dédelget magához évente, mint a párizsi Sacré-Coeur Bazilika! A washingtoni Nemzeti Légügyi és Űrkutatási Múzeum például kiesett a top 50 listából, de az impozáns londoni British Museumnak sikerült bent maradnia évi 6,7 millió turistával, nyomában a római Coloseummal, a New York-i Művészeti Múzeummal és a Fórummal. A Berlin Wall emlékmű azonban csak 500 ezer kíváncsiskodót képes magához vonzani évente.

Akár hiszed, akár nem, nem a pénztárca vastagsága a legmérvadóbb egy kirándulás kiválasztásában, hanem a hely elérhetősége! A Yellowstone-i Nemzeti Parkba elég körülményes eljutni, akárcsak a Kínában lévő Terrakotta Hadsereghez, ahová évente közel 4,8 millió utazónak sikerül csak ellátogatnia. A Machu Picchu hozzáférhetőségét például a helyi önkormányzat korlátozta, így segítve elő a térség épségének a fennmaradását.

Ha választhatnál, te hová utaznál el?

Save

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved