KezdőlapBulvárA filmalkotások legszexisebb katonái

A filmalkotások legszexisebb katonái

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Josh Hartnett, Jude Law, Will Smith vagy Gerard Butler azok közé a Hollywoodi színészek közé sorolhatók, akik a filmvásznon katonaszerepben is kipróbálták magukat, legyen szó a szomáliai konfliktusokról, a civil háborúról, a földönkívüliekkel felvett vagy akár a Termopile-i antik harcokról.

George Cloonet Archie Gates amerikai katona szerepébe bújt, a David O. Russell által rendezett, Sivatagi Cápákban (Three Kings 1999).

Az Oscar díjas színész híres arról, hogy politikai és szociális témáival szeret port kavarni maga körül. Nemrég az amerikai színész, aki a Vészhelyzet Ross dokijaként vált ismerté, a Haiti teleton házigazdájaként próbált pénzösszeget gyűjteni a rászorultaknak.

James Caviezel egy Második Világháborús katonát, Witt századost alakította, az 1998-ban készült Az őrület határán (The Thin Red Line) című filmben. Ezen alakítása mellett a színész olyan filmek segítségével kreált hírnevet magának mint a Passió (2004), amelyet Mel Gibson rendezett és a Monte Cristo grófja (2002) Edmond Dantestól.

Demi Moore még a fejét is kopaszra nyíratta az 1997-ben készült G.I.Jane című alkotásban.

Január végén  az amerikai színésznő nem jelent meg az Arany Glóbusz gálán, mert a haja nem volt épp a megfelelő formában. Miközben férje, Ashton Kutcher részt vett a díjátadon, sőt díjat is átadott, addig Demi Moore otthon maradt, kedvetlenségre hivatkozva.

“Nem érzem jól magam és a hajamnak is rossz napja van.” – írta a Twitteren Demi.

Will Smith már több ízben felvette a harcot a földönkívüliekkel, egyik legjobb alakítása a Függetlenség Napjában (1996) volt, amelyben Steven Hillert alakította. Az év elején Smithet választották Hollywood legnépszerűbb színészének, ugyanakkor 2008-ban, a legjobban kereső színészek listáján harmadik pozíciót foglalt el Hollywoodban, bevételei elérték a 45 millió dollárt. Smith két alkotását, a Hancock-ot és a Seven Pounds-ot, szétcincálták a kritikusok, ennek ellenére a két alkotás összesen 800 millió dollárt hozott a jegyeladásokból, ami valljuk be nem kis összeg.

Josh Hartnett Matt Eversmann százados szerepét alakította a Black Hawk Down, 2001-ben készült alkotásban. Az amerikai színész az elmúlt években olyan filmekben szerepelt mint a Robert Rodriguez, Frank Miller és Quentin Tarantino által rendezett Sin City, a Brian de Palma által rendezett The Black Dahlia és a David Slade által rendezett 30 Days of Night.

Gerard Butler sem maradhat ki a listáról, ő játszotta ugyanis Leonidas szerepét a 300 című alkotásban. A színész újabban Jennifer Anistonnak csapja a szelet. Butler 1969-ben született Glasgowban, Nagy-Britanniában. Játszott még a Lara Croft: Tomb Raider, az Operaház Fantomjában, a PS: I love you, a Gamer és a Law Abiding Citizen című filmekben.

Lennox kapitány, akit Josh Duhamel alakított a Transformersben, a robotokkal vette fel a harcot.

A Transformersen kívül Duhamel játszott még a Las Vegas, a Dorian Gray Naplója és a Turistas című filmekben.

Jude Law a Hideghegy című alkotásban alakította Inman közlegényt, szerepéért Oscar díjra jelölték. A színész, rendező és producer Law karrierjét televíziós és színházi darabokban kezdte, a hírnév azután csapta meg, hogy bevették a Tehetséges Mr. Ripley című, Andrew Niccol, Clint Eastwood és David Cronenberg rendezett film szereplőinek csapatába. Szerepéért Oscar díjra jelölték, ugyanakkor 2000-ben BAFTA díjjal jutalmazták.

Jelenleg Jude Law a Sherlock Holmes című alkotásban szerepel, ahol Dr. Watsont asszisztensét alakítja.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet