KezdőlapBulvárCsak az első 45 másodpercet nézd meg, arra kérünk - VIDEÓ

Csak az első 45 másodpercet nézd meg, arra kérünk – VIDEÓ

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Csak az első 45 másodpercet nézd meg, arra kérünk, a többi más simán menni fog. A megható dokumentumfilm egy Paragua-i szeméttelep környékén élő gyerekekről és annak családjaikról szól.

L1060785

A lenti videó egy Paraguay-i gyerekcsapat történetét mondja el, akik szemétből készült zenekarban játszanak.

A világ minden évben több milliárd szemetet halmoz fel. A világon sok országban olyan szegény a lakosság, hogy kénytelenek mások szemetét összekaparni, ebből élnek meg. A Cateurában élő emberek a szemetet szépséggé alakították át. A Landfill Harmonic dokumentumfilm egy zenekar életét követi nyomon, egy olyan zenekarét, ahol a gyerekek szemétből készült hangszereken játszanak.

Minden nap 1.500 tonna szemetet szállítanak a környékre, a szeméttelepeken nemcsak felnőttek, hanem gyerekek is dolgoznak. Favio Chavez, aki technikusként dolgozott valami többet akart adni a fiatal generációnak, így születtek meg a szemétből készült hangszerek, hegedű, cselló, és sok más hangszer.

Cateurában egy hegedű többe kerül, mint egy egész ház.

A Recycled Orchestra/Újrahasznosított zenekar annyira népszerű lett a gyerekek körében, hogy egy adott pillanatban több volt a zenész, mint a hangszer. A csapat már a világ több pontján adott koncertet, sőt, egy dokumentumfilm is készül már róluk, ami valamikor 2014-ben készül el.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet