KezdőlapBulvárMegölt egy édesanyát és a kisbabáját egy balesetben, de az emberek úgy...

Megölt egy édesanyát és a kisbabáját egy balesetben, de az emberek úgy gondolják, hogy „túl aranyos a börtönhöz”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Cameron Herrin 160 km/h sebességgel száguldott, amikor elütötte a 24 éves Jessica Reisinger-Raubenoltot és 20 hónapos kislányát, Lilliát.

Túl aranyos lenne a börtönhöz? Egyes TikTok felhasználók ezt állítják a 21 éves fiúról, akit 24 év börtönbüntetésre ítéltek, miután utcai autóversenyzéssel balesetet okozott, amiben egy édesanya és a kislánya életüket vesztették.

Cameron Herrin 18 éves volt, és éppen új Ford Mustangjával versenyzett, amikor elütötte a 24 éves Jessicát, aki 20 hónapos kislányát, Lilliát, sétáltatta babakocsiban Tampában. Az autó az ütközéskor több mint 160 km/h sebességgel haladt. Egy másik férfi, John Barrineau, szintén részt vett a versenyben. Barrineau bűnösnek vallotta magát, és 6 év börtönre ítélték, Herrin decemberben szintén bűnösnek vallotta magát, és 24 évet kapott.

David Raubenolt, a családját elveszítő férj és apa, közvetlenül Herrinhez intézte szavait a bírósági meghallgatáson: „Nagyon fontos, hogy megértsd, hogy örökké tartó fájdalmat és bánatot okoztál. Ez egy karambol volt, nem baleset – ezzel tisztában kell lenned.” – mondta.

A tragédia mindkét családot megrázta. „Ez borzasztó számára és a családunk számára.” – mondta Kim Salter, Herrin nagynénje. „Az ütközés újra meg újra lejátszódik a fejében. Ez soha nem fog elmúlni.” – mondta Cheryl Herrin, Cameron édesanyja.

Dr. Michael Scott Maher, igazságügyi pszichiáter, aki 30-40 alkalommal találkozott Herrinnel, elmagyarázta, hogy egy 18 éves agya nem olyan fejlett, mint egy huszonévesé.

„Hogy tehetett ekkora ostobaságot? Pedig értelmes gyerek. Ez azért van, mert a homloklebenye, ami az ítéletalkotásért és a gondolkodásért felel, még nincs teljesen kifejlődve.” – mondta Maher a vallomásában. Jessica édesanyja elmondta, hogy együttérez Herrin családjával, de arra is emlékeztette őket, hogy a történtek rengeteg fájdalmat okoztak nekik.

„Nem akarom, hogy úgy tűnjön, nem érzek együtt a Herrin családdal. Együttérzek velük.” – mondta Jessica édesanyja, Pamela Reisinger. Andrew Warren államügyész pedig hozzátette: „De azt, amit a Herrin család elveszített, nem lehet összehasonlítani azzal a két kedves lélekkel, akik egyszerűen átmentek az úton, a parkból hazafelé tartva. Ez a bűncselekmény két gyönyörű életet követelt, és négy családot tett tönkre. Semmilyen ítélet nem hozhatja rendbe ezt a kárt, és nem hozhatja vissza az elveszett életeket, de reméljük, hogy ez az eredmény némi vigaszt nyújt Jessica és Lillia családjainak.”

A közösségi médiában azonban sokan más véleményen vannak, és azt kérik a bíróságtól, legyenek engedékenyek Herrin büntetésének tekintetében. Az „Igazságot Cameronnak” kifejezés elterjedt a Twitteren és a Facebookon, és az egyik felhasználó például „szegény fiúnak” nevezte Herrint, aki „senkit nem akart megölni”. Egy másik felhasználó pedig megjegyezte, hogy a 21 éves fiú „a felszínen ártatlannak tűnik”.

A Herrinnel kapcsolatos TikTok videók elérték a 2,2 milliárd megtekintést. Az egyik TikTok felhasználó szerint a fiú „túl aranyos a börtönhöz”. Sokan túl keménynek találják az ítéletet a fiú életkorára hivatkozva, valamint arra, hogy balesetről, és nem szándékos cselekedetről van szó.

Közel 29 ezren írták alá a Change.org petícióját, amely szerint Herrin büntetése „rosszabb a halálnál”, mert a fiú még nagyon fiatal, és az egész élet előtte áll.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet