Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Szabó György gyógynövény szakértő beszélt a teafüvek hatóanyagairól, például a hideg időszakokban nem csak az influenzák, náthák kezelésére alkalmasak a gyógyteák, hanem a megelőzésükre is.

Szabó György füvesember elárulta, miért nem ajánlja a fém teaszűröket

“A csipkehús tea nagyon egészséges, és a legkiválóbb a megbetegedések megelőzésére. Ebből kell naponta egy csészével inni, és gyerekek is ihatják. Korlátlan ideig lehet inni.” – mondta Szabó György a Fem3 Café adásában.

Más teafüveknek is van jótékony hatása az egészségünkre nézve.

“Rendben kell tartani a torkunkat mindenképpen, a kakukkfű teával. A szurokfű az agyalapi mirigyek működését segíti, ez termel 11 féle hormont. Amikor már megfáztunk, itt van a bodza, amit nátha teának is szoktak nevezni.” – tette hozzá az ország legismertebb füvesembere.

Ezeket a teafüveket lehet keverni, de nem akárhogyan.

“Ha mindegyik hatását szeretnénk elérni, lehet keverni őket, kivéve a csipkét. A csipkét nem lehet forrázni a C-vitamin miatt, mert az 60 fokon elbomlik.”

Érdemes tudni pár tea főzési technikát, amellyel megőrizhetjük a hatásukat.

“A felforralt vízbe tesszük a füvet, 15 percig áztatjuk, majd utána leszűrjük. Nagyon fontos, hogy nem használhatunk fémszűrőt, mert bizonyos hatóanyagok sokká változnak. Műanyag szűrőt ajánlott használni. Régebben vászonruhát használtak.” – hívta fel a figyelmet a bükki füvesember.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!