Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy nemrégiben, svájci kutatók által készített tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a szívroham leggyakoribb kiváltó oka a szennyezés.

Ez viszont mindössze egy csepp a pohárban. Az okok fő csoportják a kábítószerek (amibe beleértjük a dohányzást is), az egészségtelen táplálkozás, a kevés testmozgás és az elhízás alkotják.

A kokain ugyan a legveszélyesebbnek titulált kábítószer, de őt szorosan a kávé követi, amely hatásával megemeli a vérnyomást és ezzel 50%-al nagyobb valószínűséggel váltja ki a szívrohamot. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy a kávéról szükségképpen le kell szokni; inkább csak azt, hogy mérsékelten kell fogyasztani. Mondjuk nap 1, max. 2 csészével.

Ugyan a kokain a legveszélyesebb kábítószer, a kávéval hatványozottan többen élnek, napi rendszerességgel, így bizonyos szempontból össztársadalmilag nagyobb veszélyt rejt magában. Ezen túlmenőleg a legtöbb szívrohamos esetet mindeddig bizonyos elfogyasztott szerek esetében és szexuális együttlét közben diagnosztizálták.

Ne drogozz, fogyassz mérsékletesen kávét és élj egészséges életet.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!