Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

korom-fokepA manikűr művészetté való fejlesztése, a szépség és a stílusosság kifejezőerejeként való elkönyvelése 2013-ban is folytatódik. A divattervezők és szakemberek immár megalkották a tavaszi-nyári köröm-trendet, amely valósággal próbára teszi minden képességedet!

A melegebb időszakban a merész formák, a változatos idomok és az elvont művészet kapja a főszerepet. Divatos marad a strasszköves műköröm, de a csillogó motívumok, a metalizált színek és a „félhold” technika is nagy közkedveltségnek örvend. Az alábbiakban összegyűjtöttük a kifutók legmenőbb köröm-tippjeit, amelyek közül ihletet meríthetsz.

1. Metalizált színek

Az aranyló vagy ezüstös árnyalatú körömlakkokat a sminkkel találtatták össze a dizájnerek, különlegesen bájos hatást keltve a kifutón. Mindezek mellett használt a háromdimenziós technika a körmön, valamint a grafikus, főként absztrakt játékok sem maradhatnak ki idén a divatból.

korom1 korom2

2. „Félhold” technika

Holott már nem újdonság, a „félhold” technika mégis az idei manikűrdivatban teljesedett ki igazán. A két különböző árnyalat összekombinálása már nem okoz nehézséget, kényelmetlenséget a hölgyek körében, sőt! A körmök alakjától és a körömlakk árnyalatától függetlenül, bátran használják. Az 30–70%-os arány sem szentírás már, ki-ki magának dönti el, milyen formában és arányban osztja el a színeket a körmein. A legmenőbb társítások a kifutón a sárga-szürke, fekete-bőrszín, mustár-narancssárga kombinációk voltak.

korom3 korom4 korom5

3. Mértan

Az idei manikűrdivat egyenes vonalait a mértanból kölcsönözték a kreátorok. Az egyszerű csíkoktól a sakktábla effektusig, a szakértők több szín kombinációját ajánlják, akár azonos színskáláról, akár a kiegészítő színek terén.

korom6korom7 korom8 korom9

4. Stilizált francia

Idén a klasszikus francia manikűrt is újraszervezték, ezúttal merész árnyalatokkal játszadozva. Ennek eredményeképpen, két tendencia nőtte ki magát: az egyik a markáns, sötét színek használata a körmök végén, kontúrként, a másik pedig a csíkok ferdén való meghúzása.

korom10 korom11 korom12

5. Művészies alakzatok

A Nail Art képzelőerőt, bátorságot és mindenekelőtt kézügyességet jelent. Ezek összeadásából valóságos mestermű születhet, mint például a „vércsepp” effektus, amelyet burgundi vörös lakkal értek el átlátszó alapon, és amely idén az egyik legelismertebb technikává vált a szépségiparban.

korom13korom14 korom15

6. Ékes kiegészítők

Az idei tavasz és nyár is a csillogásé. Így hát a megjelenésed mellett a körmeidnek is ragyogniuk kell, méghozzá a különféle strasszköves, háromdimenziós formák beépítésével.

korom16 korom17 korom18 ruffian_fashion-week-nail-art-11

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!