Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mindannyian tudjuk, hogy a zöldségek és gyümölcsök olyan elengedhetetlen fontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaznak, melyek szükségesek a szervezetünk megfelelő működése érdekében. A licsi 40%-al több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, ezért segítségével könnyen fel tudjuk venni a harcot a betegségekkel szemben.

Fotó: Pixabay.com

Bár nálunk még kevésbé közismert, azért, ha jól szétnézünk, bizonyos nagyáruházak polcairól időközönként be tudjuk szerezni. A licsit a romantika, és a szerelem szimbólumaként tartják számon, az ókorban a királyok mielőtt szerelmükkel találkoztak volna, mindig fogyasztottak belőle egy pár darabot.

Kutatások alapján bebizonyították, hogy a licsi megakadályozz a rákos betegségek kialakulását, magas flavonoid tartalma miatt különösen a mellrák ellen ajánlott.

Ez a trópusi gyümölcs Ázsiában őshonos, külsőre leginkább egy szamócára, vagy egy málnára hasonlít. Magas C-vitamin tartalma miatt könnyen felvehetjük vele a harcot a különböző fertőző betegségekkel szemben, erősíti az immunrendszert, a csontokat, de segítségünkre lehet a kisebb bőrsérülések esetén is.

Sok benne a foszfor, a magnézium, a kalcium, és a fehérje. Az agyban aktiválja a dopamint, erős vízhajtó, nagy mennyiségű béta-karotint tartalmaz, véralvadásgátló hatású, és 50%-al csökkenti a stroke kialakulásának kockázatát. Jótékony szénhidrátokban, és rostokban gazdag, ezért is fontos, hogy rendszeresen fogyasszuk.

A licsi olyan fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, mint például a réz, és a kálium, melyek szabályozzák a pulzusszámot, és a vérnyomást, csökkentik a stroke, és a szívbetegség kialakulásának kockázatát.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!