KezdőlapÉletmódEgészségHa a veséid bajban vannak a tested ezt a 8 jelet adja...

Ha a veséid bajban vannak a tested ezt a 8 jelet adja majd neked!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mindig jelzéseket kapunk, ha felbomlik a rend a szervezetünk egységében. Egy kis fejfájás, szédülés, émelygés, de már a rossz közérzet is arra utalhat, hogy megbomlott a megfelelő működéshez szükséges harmónia. Figyeljünk testünk jelzéseire!

vesebetegseg

A veséink nagyon fontos szerepet játszanak a szervezetünk működésében. Ők felelősek a méregtelenítésért, de azért is, ha túlzott folyadék felhalmozódással kell szembenéznünk. Ha nem működnek rendesen, számos betegség alakulhat ki.

1. Arc- és végtag puffadás

– ha nem tudják megfelelően megszűrni a méreganyagokat, vagy visszatartják a vizet, akkor a végtagok, és az arc elkezd puffadni. Ez azt jelzi, hogy a vesék nem működnek megfelelően.

2. Vizelési problémák

– ha állandó nyomást, feszítést érzünk, ha folyton vizelési inger kínoz, sötét, és kis mennyéségű lesz a vizeletünk, vagy gyakran kell éjszaka kimennünk – mind azt jelzi, hogy valami probléma lehet a veséinkkel.

3. Bőrkiütések

– veseelégtelenség következtében a bőrön apró, viszkető kiütések jelennek meg. Ha a vese nem működik megfelelően, a méreganyagok felhalmozódnak a vérben, és a bőrön kiütések jelennek meg. Ha ezek nem múlnak el akkor sem, ha gyógyszeres kenőccsel kenegetjük őket, akkor minden bizonnyal a veséinkkel lehet probléma.4. Fáradtság, vérszegénység, kimerültség

– a vesék által termelt erythropoietin nevű hormon segíti a vörösvértesteket az oxigén szállításban, ha ezekből a hormonokból nem termelődik elegendő, a vörösvértestek száma csökken, és ez vérszegénységet eredményezhet. Mindez azt is jelzi, hogy a vesék nem működnek megfelelően.

5. Légszomj

– a súlyos vesebetegség esetén folyadék halmozódik fel a tüdőben, ez légszomjat, és légzési nehézséget válthat ki. A vérszegénység következtében is kevesebb oxigénhez jut a szervezet, azért is kialakulhat légszomj.

6. Fémes, ammóniás íz érzése a szájban

– a vesebetegség esetében a vér urea szintje növekszik, ami a nyálban ammóniaként jelenik meg, ezért rossz szájíz, kellemetlen lehelet alakul ki

7. Hát-, vagy derékfájdalom

– erős, görcsös fájdalom jellemző általában a vesebetegségre, ami a hát alsó részéből az ágyék felé sugárzik.

8. Szédülés, koncentrációs problémák

– a vérszegénység, az agy rossz oxigén ellátottsága szédülést okozhat

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet