Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A legtöbb ember számára a Facebook csupán egy egyszerű közösségi oldal, amely segítségével kapcsolatot tud teremteni barátaival. Az elmúlt időben azonban a közösségi oldal sok felhasználójának okozott problémát.

Azok mellett akik elvesztik állásaikat, mert éppen egy nem megfelelő pillanatban üzentek a Facebookon, megjelent egy újabb kategória: olyan párok, akik a Facebook miatt szakítottak. Egy Nagy-Britanniai ügyvédi iroda közzétett egy kutatást, amelyből kiderül, a válások 20 %-nál a Facebook közösségi oldal volt a felelős.

“Sokan jönnek rá a Facebook-nak köszönhetően, hogy párjuk megcsalja őket.” – nyilatkozta az ügyvédek egyike. Az ellenkező nemű “barátokkal” való flörtölés vagy szexuális témákról való csevegés sok esetben válást eredményezett.

A 32 éves Marianna naponta követte férje profilját, így jött rá, hogy a férfi megcsalja: “Gyanítottam, hogy van kapcsolata, mert a profilján olyan nőkkel társalgott, akiket nem ismertem.” – nyilatkozta.

A 36 éves Sarah régi barátjára bukkant rá a közösségi oldal segítségével, és nem hagyta ki az alkalmat a vele való flörtölésen. Férje elkapott néhány beszélgetést és úgy döntött elválik feleségétől.

A pszihológusok szerint az interneten való flörtölés egyik jele annak, hogy a párokról alkotott általános vélemény megváltozott: “A televízió és az internet “felvértez arról”, hogy milyen kell legyen egy tökéletes kapcsolat, amikor pedig saját kapcsolatunkat elemezzük, észrevesszük, hogy nem egyezik az elmélet. Ilyenkor az emberek alkalmasak máshol keresni a “tökéletest”, ilyen például az internet.” – nyilatkozta Aaron Ben-Zeev, izraeli professzor.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!