KezdőlapÉletmódJobban keresnek a sportoló férfiak

Jobban keresnek a sportoló férfiak

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A sport egy univerzális megoldás kellene, hogy legyen, amely nemcsak a fizikai kondícióra vagy a szívre van jó hatással, hanem a pénztárcánkra is. Svéd kutatók arra jöttek, hogy a heti 90 percet sportoló emberek sokkal jobb eredményeket értek el a kognitív teszteken mint nem sportoló társaik.

Sőt mi több, az ikrek esetében, akik ugyan azt tanulják és ugyan olyan életstílust követnek, az intelligencia tesztek sokkal jobbak voltak azok esetében, akik napi 10 percet végeztek fizikai aktivitást.

A svéd kutatok csaknem 300.000 ember agyi aktivitását vizsgálta meg, A megvizsgáltak között aktív, valamint ülő életmódot folytatóak is szerepeltek.

A fiatalok esetében az orvosok sejtszámnövekedést figyeltek meg az agy azon területén, amely a memóriáért felelős, ugyanakkor azok a gyulladások is eltűntek, amelyek a fejfájásért és szorongásért feleltek.

A mozgás előnye – kezdeményezőképesség és a hideggel szembeni rezisztencia

Ahogy már előző tanulmányokból is kiderült, a kicsi korban elkezdett sportos élet jó hatással van az egyén fizikális és mentális fejlődésére, de a fizikai gyakorlatok előnyei a 40 év felettieknél is megmutatkozik.

A sport az elmezavar elkerülése mellett, oxigént juttat az agyba és megőrzi az idegselytek egységét hosszabb ideig. Ezt a tényt azoknál figyelték meg, akik kardió gyakorlatokat végeztek, mivel a véráramlat tápláló anyagokat szállít, megerősíti az idegselytek kapcsolódási pontjait és lecsökkenti az agyvérzés kialakulásának esélyét.

A szakemberek szerint, 40 év felett az emberi agy öregedni kezd, már nem vagyunk képesek hosszabb ideig koncentrálni a munkánkra, több esetben szorongás, figyelmetlenség és sok esetben Alzheimer kór alakulhat ki.

Ha a fiatalok esetében a sport az iskolai tevékenységek és a munkában való előrelépésben segített, az idősebb személyek esetében a sport kommunikatívabbá és figyelmesebbé teszi az embereket, valamint sokkal ellenállóbbak lesznek a hideg időjárással szemben.

Érdekességképpen, azok a fiatalok akik rendszeresen sportolnak jobb fizetést érnek el és a munkahelyen betöltött pozíciójuk is jobb, mint a nem sportolok esetében.

Sőt figyelmük és rezisztenciaképességük maximumon van, ha hetente háromszor sportolnak, legalább egy órán át.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet