Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

1975-ben egy bizonyos Nathan Hare nevű pszichológus már foglalkozott a témával, mégis csak 1997-ben fordult a nagyközönség a probléma felé. Patrick Carnes 1997-ben kiadott könyvét követően tudatosult az emberekben, hogy igen is létezik ez a típusú betegség, ami gyerekkori szexuális bántalmakra vezethető vissza, és ami folytán a partnerünk fizikailag és mentálisan is elzárkózik a szextől. Képtelen működésbe hozni a libidóját, vagy csak nagy nehézségek árán sikerül mindez.

A szexuális anorexia jellemzője, hogy partnerünk minden próbálkozás elől elzárkózik. Töménytelen programot szervez magának, mindig halálra dolgozza magát, nem képes értékelni az együttléteket, és hasonlók. A nagyfokú szexualitás és a tabuk folyamatos felszámolása a mai időkben fokozottan jelentkezik, ezért a közvélemény nagyrésze hallgat erről a problémáról, pedig férfiak és nők egyaránt érintve vannak.

Ugyanakkor a legfrissebb kutatások rávilágítottak, hogy nem csupán gyerekkorban átélt szexuális bántalmazások felelősek a szexanorexia kialakulásáért. A merev elvekkel rendelkező, nagy tekintélyű családok szigorban és megszorítások közt felnőtt gyerekei is egyaránt hajlamosak erre, mert gyermekkortól kezdve olyan elvárásoknak kellett megfelelniük, amelyekre sem értelmileg sem pszichológiailag nem voltak érettek. Ettől elzárkózottakká válnak, a világot tévesen veszélyesnek ítélik meg, és a félelem miatt sokkal kevésbé képesek közelebb kerülni emberekhez, mert félnek a bántalmaktól, esetleg a további kötelezettségektől.

Sok érintett tévesen a saját nemében keres menedéket, és ál-homoszexuális kapcsolatot létesít. Sokkal szívesebben viselik el a homoszexualitásból adódó megvetést és sérelmeket, mint azt, hogy képtelenek libidójukat felpörgetni és az orgazmusig eljutni az ellenkező nemmel. Így találnak búvóhelyet saját nemükben, ugyanakkor ez túl súlyos ár, ha sokkal egyszerűbb megoldás is létezik.

Bévé


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!