Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Elfeledhetjük a mogorva és hideg angolok legendáját. Egy nemrég elvégzett tanulmány szerint a britek nagytöbbsége szabadidejében inkább szeretkezik, derült ki az AFP hírügynökség írásából.

A gazdasági válság és a vásárlókedv csökkenése következtében egyre inkább a szexre fektetik a hangsúlyt szabadidejükben a brit párok.

A YouGov által készített tanulmány, melyben 2.000 megkérdezett brit vett részt, rámutat arra, hogy a britek 37% a szexet űzi legkedveltebb szabadidős tevékenységeként.

A “baráti beszélgetések” állnak a második helyen, 18%-al, míg a bevásárlóközpontok látogatása csak a harmadik helyre került fel, 9%-al. A múzeumok látogatása, mely sok esetben ingyenes, az utolsó helyen szerepelt, 6%-al.

“A válság ideje alatt a britek nem tűnnek annyira hideg embereknek.” – nyilatkozta Lisa Power, a Terrence Higgins Trust egyik munkatársa, melynek kérésére a tanulmányt elvégezték.

Az óvszereladások növekedése is ezt a tényt támasztja alá. A szervezet szerint ugyanis egy csomag óvszer sokkal olcsóbb mint egy éttermi vagy más kulturális kikapcsolódás ára.

Egy konditerem havi bérlete eléri a 26 és 83 közötti eurót, míg a szexuális élet ingyen van, mondják még a tanulmány készítői.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!