Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A legborzasztóbb dolgok egyike egy férfi életében, ha “eltörik” a pénisze. És talán a legrosszabb, ha a “szerencsés” áldozat éppen szexuális aktus közben szenved balesetet.

Olvasd el cikkünket, hogy megtudd, hogyan történhet meg ez és mit kell tenni annak ellenére, hogy a következményeket minimalizáljuk.

Hogyan törhet el a pénisz ?

Ahhoz, hogy tudjuk, hogyan törhet el egy pénisz, tudnunk kell annak anatómiáját. A hímvessző egy szivacsos szövetből álló, henger alakú szerv, amely erekció során a vér beáramlásnak következtében megduzzad.

A pénisztörés során, az úgynevezett kötőszöveti tok vagy inas lemez (tunica albuginea) törik el, ami borzasztó fájdalommal társul, ilyenkor a pénisz bevérzik és megdagad. Ilyen szituáció során egy pukkanás is elhangozhat, a heves fájdalom pedig jelzi a baj okát.

A pénisztörés előfordulásának okozói

Az erekció és a péniszre nem megfelelően gyakorolt nyomás felelős a férfi nemi szerv töréséért.

Ilyen típusú törések leggyakrabban a heves és erőszakos szexuális közösülés során jelentkeznek. De önkielégítés során is előfordulhat, ha az önkielégítést végző férfi túl erősen szorítja péniszét, de nem megfelelő segédeszközök használata során is balesetet szenvedhetünk.

Mi a teendő ?

A pénisztörés azonnali orvosi beavatkozást igényel. Amíg meg nem érkezik az orvosi segítség, tanácsos hideg borogatást alkalmazni a sérült felületen. Minél hamarabb kerül sor a hatékony beavatkozásra, annál sikeresebben leküzdhetőek a tartós következmények.

Az orvosi beavatkozás során összevarrják a sérült felületet, gyógyulás után csupán egy kis heg emlékezteti majd a férfit a balesetre. A sérült szövetek elég lassan gyógyulnak, így akár egy hónapba is telhet a páciens gyógyulása.

A teljes gyógyulásig kizárt a szexuális aktus.

Ha nem történik meg kellő időben az orvosi beavatkozás, akkor szexuális rendellenességek léphetnek fel. A törés semmiképpen sem fog magától elmúlni. Legjobb esetben az erekció fájdalmas lesz, a pénisz pedig örök életére traumát szenved.

Nagyrészt elég ritkán fordul elő pénisztörés, de előfordul. A legfontosabb, hogy a férfiak tudjanak erről a problémáról, így jobban oda tudnak figyelni a test ezen szervére.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!