KezdőlapVilágA házaspár két év alatt négy babát veszített el, majd hármas ikreik...

A házaspár két év alatt négy babát veszített el, majd hármas ikreik születtek – ekkor már másodjára

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A házaspárnak rengeteg tragédiát kellett átélnie, és a keletkezett űrt soha semmi nem lesz képes betölteni, de ennek ellenére végig megőrizték a reményt, és az élet hihetetlen ajándékot tartogatott a számukra.

Az ohiói Crystal és Marco Milutinovic mindig is arra vágyott, hogy családot alapíthassanak, de ehhez számtalan kihívással kellett szembenézniük. A pár öt évig küzdött, hogy Crystal teherbe essen, és végül megszületett első kisfiuk, Demitirje. De miközben a nő megpróbált teherbe esni, policisztás ovárium szindrómát (PCOS) diagnosztizáltak nála, ami azt jelentette, hogy jelentősen megnőtt a terhességgel kapcsolatos szövődmények kockázata.

A házaspár azonban nem hagyta, hogy a diagnózis elvegye a kedvüket, és izgatottan várták, hogy szülők lehessenek. 2018-ban pedig újabb örömteli hírt kaptak – Crystal újból teherbe esett, és ezúttal hármas ikreket várt.

A házaspár két év alatt négy babát veszített el, majd hármas ikreik születtek - ekkor már másodjára
Fotó: Crystal Milutinovic/Facebook

Annak ellenére, hogy az orvosok szerint az anya és a magzatok is jól voltak, 2018 augusztusában, mindössze a 24. héten Crystal váratlanul vajúdni kezdett. A szülők két csecsemőt veszítettek el egymás után, és ez összetörte a szívüket. Kisfiuk, Milán bélfertőzést kapott, és az állapota gyorsan romlott. Annak ellenére, hogy háromszor is újraélesztették, végül nem sikerült megmenteni. A házaspárnak nem maradt más választása, mint beleegyezni, hogy lekapcsolják őt a gépekről.

Ezzel azonban még nem értek véget a megpróbáltatásaik. Milán nővére, Katarina is rosszul volt, és a pulzusa egyre jobban lelassult. Crystal azt is felidézte, hogy szó szerint a földre roskadt, miközben az orvosok megpróbálták újraéleszteni a kislányt, és azt mondta, az egész olyan volt, akár egy rémálom. Minden igyekezetük ellenére az orvosok nem tudták megmenteni Katarinát, és bármilyen nehéz is volt, a kétségbeesett szülőknek még egy babától el kellett búcsúzniuk.

„Nem tudták megmenteni Katarinát, ezért a mellkasomhoz szorítottam Milánnal együtt. Várni, hogy lassan elmenjenek, a legnehezebb és legmélyebb fájdalom volt, amit valaha átéltem. Elképzelhetetlen volt” – idézte fel az édesanya.

Az egyetlen életben maradt baba, Lana, 109 napot töltött a kórházban, mielőtt hazaengedték volna. Édesanyja elmondása szerint a kislány krónikus tüdőbetegségben és E-coli fertőzésben szenvedett, és tízszer kellett újraéleszteni. De Lana végül minden nehézséget legyőzött, életben maradt, és visszaadta a reményt a szüleinek is.

A házaspár két év alatt négy babát veszített el, majd hármas ikreik születtek - ekkor már másodjára
Fotó: Crystal Milutinovic/Facebook

Egy évvel később Crystal újból teherbe esett, és éppen Katarina és Milán halálának évfordulóján tudta meg, hogy babát vár. Az édesanya kezdetben úgy érezte, a dolgok nem is alakulhattak volna sorsszerűbben, de a nyolcadik héten elvetélt. Később megtudta, hogy ikreket várt, de méhen kívüli terhessége volt.

Az ikreik elvesztése után Crystal és Marco egy ideig szünetet tartott, majd amikor ismét próbálkozni kezdtek, Crystal rögtön az első hónapban teherbe esett. De ez még nem minden. A szülők ugyanis hamarosan megtudták, hogy ismét hármas ikreket várnak. „Ez lehetetlen” – mondta Marco, amikor megkapták az örömteli hírt.

Egyikük családjában sem volt példa ikrekre, és szinte elképzelhetetlen volt a tény, hogy már a harmadik alkalommal várnak ikreket. Ezúttal úgy döntöttek, minden szükséges óvintézkedést megtesznek, hogy a babák biztonságban legyenek.

Crystal átesett egy orvosi beavatkozáson a koraszülés megelőzésére, ami 6 ezer dollárjukba került. A pár Chicagóba utazott a kezelésre, és végül minden a lehető legjobban alakult.

A házaspár két év alatt négy babát veszített el, majd hármas ikreik születtek - ekkor már másodjára
Fotó: Crystal Milutinovic/Facebook

2020 szeptemberében, a terhesség 36. hetében a 29 éves Crystal három egészséges babának adott életet: Malina, Kostadin és Aleksija rengeteg örömet hoztak szüleik életébe. „Igazán áldottak vagyunk, és megszállottjai vagyunk ennek a káosznak. Ők minden, amiről valaha álmodtunk” – mondta az édesanya.

Bár Crystal és Marco öt gyereket nevelnek, kilenc szüleinek tartják magukat, hiszen soha nem fognak megfeledkezni azokról a babákról, akiket elveszítettek. Crystal a közösségi médiában dokumentálja a család mindennapjait, hogy megnyugvást és gyógyulást találjon, valamint másoknak is támogatást nyújtson, akik hozzá hasonlóan elvetéltek, vagy elveszítettek egy újszülöttet.

Az édesanya azt is elmondta, hogy miután két újszülöttet és két magzatot is elveszített, megtanulta, hogy amikor átöleli a gyerekeit, soha ne ő legyen az első, aki kibontakozik az ölelésből.

A szivárványbabák születése ugyan nem vette el a fájdalmukat, és nem gyógyította meg teljesen a szívüket, de rengeteg szeretetet hozott az életükbe, és megmutatta nekik, hogy mindig van miért hálásnak lenni.

A megható történet az interneten is elterjedt, és sokan hagytak támogató üzeneteket a házaspárnak. „Milyen gyönyörű család. Valóban áldottak vagytok” – írta az egyik hozzászóló. „Gyönyörű babák, gratulálok!” – tette hozzá egy másik.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet