KezdőlapVilágA népszerű bíró felidézte karrierje legnagyobb tévedését, ami a mai napig kísérti...

A népszerű bíró felidézte karrierje legnagyobb tévedését, ami a mai napig kísérti őt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Frank Caprio bíró a Rhode Island-i Providence város önkormányzati bíróságának egyik közkedvelt személyisége, aki megértő és jóindulatú döntéseiről, valamint jótékony cselekedeteiről ismert. A „Caught In Providence” című valóságshow, ami Caprio bíró ügyeit mutatja be, hatalmas sikernek örvend az Egyesült Államokban.

A közkedvelt bíró azonban nemrég bevallotta, hogy volt egy eset, ami fontos fordulópontot jelentett az életében és a karrierjében, mivel úgy érzi, rossz döntést hozott, és ez azóta is kísérti őt.

Minden Caprio bíró legelső ügyével kezdődött, amiből azt mondja, nagyon sokat tanult. Aznap nagyon izgult, hogy jól teljesítsen, ráadásul az édesapja is elkísérte a tárgyalóterembe, és neki is bizonyítani akart. Frank Caprio szülei, Antonio és Filomena, az idős bíró elmondása szerint mindketten rendkívül jószívű és nagylelkű emberek voltak.

Caprio bíró legnagyobb hibája saját bevallása szerint egy egyedülálló anya esete volt, aki nem tudta kifizetni a parkolási bírságait. „Már attól is feldúlt leszek, ha csak rágondolok” – vallotta be egy nemrég készült interjúban a 86 éves bíró. „38 éve ülök a bírói székben, és még mindig eszembe jut ez az eset.”

„Az apám… talán a legtisztességesebb ember volt, akivel valaha is találkoztam életemben” – mondta Caprio, hangsúlyozva, mekkora megtiszteltetésnek érezte, hogy az apja elkísérte a tárgyalóterembe az első napján.

A nő, aki aznap bíróság elé állt, egy háromgyerekes, egyedülálló édesanya volt, aki 300 dollárnyi parkolási bírsággal tartozott, de nyíltan kijelentette, hogy nem tudja kifizetni a büntetést. Caprio megpróbált felajánlani egy részletfizetési tervet, de a nő ragaszkodott ahhoz, hogy nem tudja kifizetni a bírságot. „Nem érdekel, nem tudok fizetni. Három gyerekem van. Egyszerűen nem tudok fizetni” – hajtogatta.

Caprio nem akart rögtön az első napján gyengekezűnek tűnni, ezért nem volt hajlandó segíteni a nőnek, és nem csökkentette a bírságot. Közölte vele, hogy amennyiben nem fizeti ki a 300 dollárt, a hatóságok kerékbilincset tehetnek az autójára.

Amikor a bíró később visszavonult az irodájába, alig várta, hogy apja bemenjen hozzá, és elmondja, milyen büszke rá. De az apja egyáltalán nem volt büszke rá, sőt, nagyon elkeseredett. „Megbüntetted azt a nőt a három gyerekkel” – mondta az apja.

Caprio azt válaszolta, hogy azért tette, mert a nő arrogáns volt, de az apja ezzel nem értett egyet. „Meg volt rémülve, beszélned kellett volna vele, meg kellett volna értened a problémáit. Nem bánhatsz így az emberekkel, Frank” – mondta.

Ez a pillanat mindent megváltoztatott, és igazi ébresztőként szolgált a mára már igazi élő legendának számító bírónak. „Ez soha többé nem történt meg. És ezt az esetet azóta se tudtam elfelejteni” – magyarázta.

Évekkel később Caprio egy hasonló esettel kapcsolatos tapasztalata után jótékonysági szervezetet indított egyedülálló anyák megsegítésére, amit az édesanyjáról Filomena Alapnak nevezett el, de ezenkívül még számos más jótékonysági tevékenységben vesz részt.

A Filomena Alapot azután hozta létre, hogy a „Caught In Providence” egyik nézője, Angie Chesser, egy egyedülálló anya, 25 dolláros adományt küldött neki, azzal a kéréssel, hogy juttassa azt el egy másik egyedülálló anyának, aki szerepelt a műsorban. A bíró legelső esetéhez hasonlóan ez a nő sem tudta kifizetni a parkolási bírságait.

A Caprio édesanyjáról elnevezett jótékonysági szervezet számos ügynek és szervezetnek gyűjtött adományokat, leginkább pedig egy közösségi központnak nyújt segítséget abban a városrészben, ahol Caprio is felnőtt.

Frank Caprio bíró bebizonyította, hogy bár mindannyian követünk el hibákat, az számít igazán, mit tanulunk ezekből, és hogy változtatjuk meg a gondolkodásunkat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet