KezdőlapVilágA nő megharagudott az édesanyjára, aki azt mondta, „kutyanevet” választott a kisfiának

A nő megharagudott az édesanyjára, aki azt mondta, „kutyanevet” választott a kisfiának

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A leendő édesanya megharagudott a saját édesanyjára, aki kijelentette, hogy nem tetszik neki a név, amit születendő fiának választott, annak ellenére, hogy tudta, milyen stresszen ment keresztül a lánya, hogy megfelelő nevet találjon.

A névválasztás hatalmas felelősség, és éppen ezért stresszes folyamat lehet. Egy leendő édesanya pedig, aki különösen nehezen talált megfelelő nevet születendő kisfiának, nagyon elkeseredett, amikor a saját édesanyja kritizálni kezdte a választását, és azt mondta, szerinte kutyákat hívnak így.

A nő a Reddit-en kért tanácsot a kérdésben. A fórumon sokan osztották az édesanyja véleményét, ugyanakkor őt is többen támogatták, és azt írták, ha neki tetszik a név, amit választott, tartson ki mellette.

A leendő anyuka azt írta: „Rengeteget stresszeltem, hogy kiválasszak egy fiúnevet, és végre találtam egyet, ami tetszik. Szeretem a Beau-t, mert maga a szó azt jelenti, hogy szerető, udvarló, és egy régies kifejezés, amivel az emberek a párjukra utalnak. De maga a név eredetileg francia, ami jóképűt vagy szépet jelent, és egyszerűen úgy érzem, hogy ez nagyon kedves. Egy szerető fiú benyomását kelti, és nagyon romantikus.

Egészen addig tetszett ez a név, amíg el nem mondtam az édesanyámnak, aki szó szerint a következőt mondta: Úgy hangzik, mintha egy kutya neve lenne. Elmagyaráztam neki, miért tetszik nekem, de ő azt mondta, nem tudja, megmagyarázni miért, de furcsának találja. El sem tudom mondani, mennyire feldühítettek a szavai. (A terhességi hormonok sem segítettek a helyzeten.)

Úgy érzem, sokkal kedvesebb módját is találhatta volna annak, hogy elmondja, nem tetszik neki ez a név. Különösen azért, mert pontosan tudta, milyen nehéz volt számomra ez a folyamat. Órákat töltöttem a névválasztással, és őszintén szólva, sírni tudnék dühömben, amiért ilyen nyersen leszólt egy teljesen elfogadott, létező nevet.

Annyival szebben is közölhette volna ezt velem. Ami pedig még tovább rontja a helyzetet, hogy az anyám édesapjának második neve is Bo volt, csak az írásmódját változtattam meg olyanra, ami jobban tetszik. Tényleg igaza lenne? Rossz nevet választottam, amit az emberek kutyanévként tartanak számon? – zárta a bejegyzését a nő.

A válaszadók többsége megnyugtatta őt, hogy a Beau gyönyörű név, bár sokan arra is rámutattak, hogy valóban népszerű a kutyatulajdonosok körében.

„Ez egy gyakori kutyanév, de nem rossz. Én éppen ezért nem mondom el senkinek, milyen nevet választottam, amíg a baba meg nem születik” – írta az egyik hozzászóló.

Egy másik pedig hozzátette: „Igen, ez volt az én kutyám neve is, és sok más emberrel is találkoztam, akiknek így hívják a kutyáját (többek között az Obama családnak is). De ha tetszik, tarts ki mellette. Aranyos.”

„Nagyon szeretem a Beau-t. Kérlek, maradj ennél, ha tetszik neked. Ez egy teljesen normális férfinév, és garantálom, hogy anyukád megszereti, amikor a baba megszületik – írta egy harmadik felhasználó.

A kismama így válaszolt erre az üzenetre: „Én is erre gondolok. Főleg, mivel ő lesz az első unokája, megtanulja szeretni a nevet, ha hozzá tudja kapcsolni.”

A nő később megosztott egy újabb frissítést, és azt írta: „Azóta többször is beszéltünk erről, és az édesanyám azt mondta, jobban tetszik neki az általam választott írásmód, mint az, amire eredetileg gondolt. És a tudat, hogy ez az apja középső neve, még jobban megkedveltette vele, mert erre eredetileg nem is gondolt. Még mindig eléggé dühít, hogy korábban azt, mondta, amit, de most már legalább egyetért velem.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet