Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Robert Wadlow 1918. február 22-én született Altonban, Illinois államban, Harold és Addie Wadlow első gyermekeként, és őt tartják a valaha élt legmagasabb embernek.

Robert születésekor normális baba volt, körülbelül 3,60 kilogrammal született, de az agyalapi mirigy hiperaktivitása miatt gyorsan növekedni kezdett. Ezért mindössze 6 hónaposan már 14 kilót nyomott, és egy évvel később már 28 kilós volt.

8 éves korában Robert Wadlow 1,80 méter és 77 kiló volt. Robertnek volt két húga és két öccse is, de nekik nem voltak növekedési rendellenességeik.

Robertet „kis óriásnak” nevezték, és 9 éves korában már sajtószenzációnak számított. A fiú hamarosan világhírű lett, és sokan még az otthonában is meglátogatták, hogy saját szemükkel láthassák a híres óriást.

13 éves korában belépett a Boy Scouts egyesületbe, és ő lett a világ legmagasabb kiscserkésze. Ekkor 122 kilót nyomott, és 2,43 méter magas volt. Robert 1936-bn fejezte be az iskolát, ahol népszerű volt a diáktársai között, és kifejezetten jól is tanult.

Az iskola elvégzése után szeretett volna jogi diplomát szerezni, és be is iratkozott a Shurtleff College-ba. Bár ösztöndíja volt, egy év után le kellett mondania a továbbtanulásról, mivel egyre nehezebben tudott mozogni az épületekben.

1938-ban reklámturnéra indult az International Shoe Company-val, hogy a Peters cipőket reklámozza. Ahhoz, hogy fiával tarthasson, édesapja felmondott az állásából – munkásként dolgozott egy kőolajtársaságnál.

Robert és az édesapja 800 várost látogattak meg 41 államban, egy olyan átalakított autóban, amiben Robert is kényelmesen elfért. Robert Wadlow rendkívüli népszerűségnek örvendett az Egyesült Államokban, kedves természete miatt „szelíd óriásnak” is nevezték.

Élete utolsó részében sajnos merevítőkre volt szüksége, mert a lábai nem bírták a terhelést. A lábai mindig is problémát okoztak neki.

A 30-as években öt alkalommal is kezelték fertőzésekkel és törött csontokkal. Végül 1940. július 15-én, mindössze 22 éves korában, Robert egy elfertőződött lábsérülésbe halt bele.

Holttestét hazavitték szülővárosába, ahol egy speciális koporsóban temették el. Temetésén 41 000 ember vett részt, hiszen mindenki szerette és tisztelte, aki csak ismerte.

Halála előtt Robert Wadlow 2,72 méter magas és 199 kiló volt.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!