KezdőlapVilágAz édesanya ritka, hófehér hajú albínó ikreknek adott életet - egyedi szépségük...

Az édesanya ritka, hófehér hajú albínó ikreknek adott életet – egyedi szépségük évekkel később is megdöbbenti az embereket

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az ikrek születése dupla annyi stresszel, de dupla annyi örömmel is jár. Ennek a házaspárnak azonban nem az jelentette az egyetlen meglepetést, hogy ikreik születnek. Amikor a babák világra jöttek, mindkettőjüknek hófehér haja volt.

Az argentin Jorge Gomez és felesége nem is gondolták, hogy 2018-ban született kislányaik ekkora népszerűségnek örvendenek majd.

Amikor megtudták, hogy babát várnak, mindketten nagyon boldogok voltak. Ekkor már volt egy fiuk, és alig várták, hogy kis családjuk újabb taggal bővülhessen. Nem sokkal később az is kiderült, hogy ikreket várnak – két kislányt. Az ikerterhességek valamivel nagyobb kockázattal járnak, de Mrs. Gomez semmi rendelleneset nem tapasztalt, és a házaspár boldogan készült a lányok fogadására. Egy dologra azonban nem számítottak.

A különleges ikerlányok koraszülöttként jöttek világra, a terhesség 36. hetében, az argentin Tucuman tartomány egyik kórházában. Catalina született meg elsőként, 2,7 kilóval, és két perccel később követte őt a húga, Virginia, aki 2,5 kilóval jött világra.

A babák tökéletesen egészségesek voltak, de mindkettőjüknek hófehér haja volt, és egyáltalán nem hasonlítottak a szüleikre.

Mint kiderült, a kislányok albinizmussal, egy ritka genetikai rendellenességgel születtek, amely pigmenthiányt okoz a bőrben. Ez egy öröklődő rendellenesség, és a legtöbb típus esetében mindkét szülőnek hordoznia kell az albinizmusért felelős gént.

„Amikor közölték velünk, hogy két babánk lesz, az nagyon nagy boldogságot jelentett, és amikor megszülettek, és láttuk, hogy albínók, ez mit sem változott. Számunkra ez igazi áldás” – mondta az édesapa egy helyi lapnak.

Catalina és Virginia már csak azért is különlegesek, mert ők az első albinizmussal született ikerpár Argentínában.

Ritka genetikai rendellenességük mindenki számára hatalmas meglepetés volt. De Jorge és a felesége áldásnak tekintették a születésüket. Az albinizmus azonban különböző egészségügyi kockázatokkal is jár, amire oda kell figyelniük. A lányok például rendkívül érzékenyek az UV-sugárzásra, ezért fokozott figyelmet kell fordítaniuk a bőrük védelmére, ha kimennek a napra.

Az ikrek idén lesznek 4 évesek, és úgy tűnik, ahogy nőnek, napról napra egyre szebbek is lesznek. 2021 decemberében a lányok vidáman pózoltak néhány képhez, a fotózáshoz egy családi barát tervezett nekik ruhákat.

A Gomez házaspár abban reménykedik, hogy történetük és a képek segítségével mások is meglátják, milyen egyedülállóan szépek lehetnek az albinizmussal született emberek, és sikerül eloszlatniuk az albinizmussal kapcsolatos előítéleteket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet