KezdőlapVilágDöbbenten fedezte fel a 26 éves nő, hogy van egy ikertestvére, aki...

Döbbenten fedezte fel a 26 éves nő, hogy van egy ikertestvére, aki 7 évvel idősebb nála

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy nő találkozott a biológiai anyjával és ikertestvérével, aki szokatlan módon 7 évvel idősebb nála.

A 26 éves Isabel Paterson felfedezte, hogy genetikai szülei, akiket Marie Flatekval-nak és Colin Tortoise-nak hívnak, termékenységi kezelés segítségével vállaltak gyereket – három embriót beültettek, hatot pedig lefagyasztottak. A szülők később egy másik párnak adományozták az egyik lefagyasztott embriót, és így született meg Isabel.

A cheshire-i Wilmslowból származó nő szeretett volna többet megtudni a származásáról, ezért kutatni kezdett a biológiai szülei után, de nemcsak a biológiai anyját találta meg, hanem azt is megtudta, hogy genetikai értelemben van egy ikertestvére, Colin, aki 7 évvel idősebb nála, valamint egy féltestvére, Omar.

Annak ellenére, hogy Isabel és Colin különböző időpontban születtek, ikertestvéreknek minősülnek, mivel ugyanabból a rend embrióból származnak.

Isabel az ITV Born From The Same Stranger című műsorában ismerkedett meg biológiai anyjával és testvéreivel. „Olyan furcsa érzés… jobb, mint ahogyan elképzeltem” – mondta a műsorban.

Döbbenten fedezte fel a 26 éves nő, hogy van egy ikertestvére, aki 7 évvel idősebb nála
Isabel a két anyukájával – Sarah-val és Marie-val

Isabelnek ugyanakkor van egy 31 éves bátyja is, Tom, akivel genetikailag ugyan nem áll rokonságban, de összetartó családban nőttek fel. Tom hímivarsejt és petesejt adományozásból fogant, és neki is sikerült felkutatnia a biológiai apját, aki az adományozás idején egyetemi hallgató volt, és szüksége volt a plusz pénzre.Isabel biológiai apja, Colin sajnos 2001-ben elhunyt. Marie-t azonban sikerült felkutatnia Norvégiában, miután elküldött neki egy bemutatkozó levelet. A kapcsolatfelvétel nem volt könnyű döntés, hiszen Isabel félt attól, hogy a biológiai családja nem akar vele találkozni, de próbálta meggyőzni magát arról, hogy el tudja fogadni, ha így döntenek.

Marie azonban nagyon boldog volt, amikor tudomást szerzett Isabel létezéséről, és nem utasította el őt. „Úgy döntöttünk, hogy eladományozzuk a fel nem használt embriókat, aztán meg is feledkeztünk róluk. Ez egy hatalmas meglepetés” – nyilatkozta Marie.

Egy Isabelről készült fényképet nézve hozzátette: „Úgy éreztem, mintha az én gyerekem lenne. Pont úgy néz ki, mint mi.” Isabel bátyjával, Tommal, és az anyjával, Sarah-val utazott el Norvégiába, hogy találkozzon a biológiai családjával.

Döbbenten fedezte fel a 26 éves nő, hogy van egy ikertestvére, aki 7 évvel idősebb nála
Isabel találkozik a biológiai anyjával

A szívmelengető találkozás során Isabel és Marie átölelték egymást, és mindketten nagyon elérzékenyültek. „Nem hiszem, hogy korábban bárki is keresett volna engem. Ez elképesztő… Olyan, mintha valami számodra kedves drágakő került volna vissza hozzád, miután hosszú időre elveszett” – fogalmazta meg érzéseit Marie.

Nem sokkal később a most 32 éves Colin is csatlakozott hozzájuk, és a testvérek megállapították, mennyire hasonlítanak egymásra.

„Nagyon meglepett, hogy van egy genetikailag teljesen azonos testvérem, akiről sosem tudtunk. Napokig nem tudtam aludni, amikor erre gondoltam” – mondta Colin.

Omar, aki Marie előző kapcsolatából származik, így Colin és Isabel féltestvére, szintén csatlakozott a családi összejövetelhez, és a húgát igazi „genetikai időkapszulának” nevezte.

Sarah mindvégig támogatta lánya döntését, hogy felkutassa a biológiai családját, és vele együtt örült, amikor valóban sikerült megtalálni őket. „Annyira csodálatos, hogy van valaki más is a világon, aki ugyanúgy szereti a gyerekedet, mint te” – mondta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet