KezdőlapHobbyEgy 26 éves brit macska lett a "világ legöregebb cicája" - Emberi...

Egy 26 éves brit macska lett a “világ legöregebb cicája” – Emberi években 120 fölött lenne!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Flossie-t még kölyökként hagyták magára, az élet viszont kamatostól kárpótolta őt ezért. 1995 december 29-én született, és nemsokára betölti a 27 évet. Emberi években számítva túl van már 120-on, így nem meglepő, hogy ma már teljesen süket és részlegesen vak.

Flossie boldog életet élt nem is egy szerető, gondoskodó otthonban, és most már övé a Guiness Világrekordok – a világ legidősebb macskája cím is. Hát kívánhat ennél többet az élettől egy megárvult, kóbor kiscica?

Egy 26 éves brit macska lett a "világ legöregebb cicája" - Emberi években 120 fölött lenne!

Flossie az utcán élt. Egy kórház közelében vetette meg a lábát néhány kóbor társával, ahol a dolgozóktól olykor kaptak egy kis élelmet. Még kölyök volt, amikor az egyik alkalmazottnak annyira a szívéhez nőtt, hogy örökbefogadta őt.

Flossie, immár házimacskaként, 10 évig élt új otthonában, mielőtt a gazdija meghalt. Ezt követően, a tulajdonos húga vette magához, aki további 14 évig dédelgette Flossie-t, amíg ő is el nem hunyt.

A macskáról egy ideig a nő fia gondoskodott, de helyzete miatt kénytelen volt lemondani róla. Eldöntötte, hogy a család macskáját a Macskavédelem önkénteseire bízza.

Egy 26 éves brit macska lett a "világ legöregebb cicája" - Emberi években 120 fölött lenne!

Így történt, hogy Flossie a Dél-Londonban élő Vickihez került, a szervezet közbenjárásával. Vickinek már volt tapasztalata az idős macskák gondozásában, ezért tudta, miként közeledjen Flossie-hoz. A négylábú pedig jól beilleszkedett, Vicki szerint „csodálatos macska”, aki „az ágyon összegömbölyödve” most már mellette alszik.

“Kezdettől fogva tudtam, hogy Flossie különleges macska, de nem gondoltam volna, hogy egy Guinness-rekord cím birtokosával osztom meg az otthonom. Annyira ragaszkodó és játékos, különösen édes, ha az ember eszébe jut, hogy milyen idős” – mondta a nő.

“Süket és gyengén lát, de úgy tűnik, ez nem zavarja. Teljesen együtt van vele, szereti a szeretetet és jó étvágya van. Soha nem húzza fel az orrát, ha egy jó ételre van lehetősége, kivéve, ha a sárga takarójába bújik” – részletezi Flossie új gazdija.

Craig Glenday, a Guinness World Records főszerkesztője elmondta: “Nagyon izgatottak voltunk, amikor hallottunk a bájos Flossie-ról, és megünnepeltük hosszú életét – nem mindennap találkozik az ember olyan macskával, aki a 90-es évek közepe óta él.

Ez több mint 120 éves emberi életkornak felel meg, amivel egy szintre kerül a francia Jeanne Calment szupercentenáriussal, aki 122 évet és 164 napot élt, és ezzel ő tartja a valaha élt legidősebb ember rekordját.”

Fossie-ról videó is készült, itt nézheted meg!

Fotók: YouTube/Guinness World Records

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet