Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kedden este fél hétkor végre kiadta első hivatalos közleményét a Buckingham Palota, Harry herceg és Meghan Markle vasárnapi interjúját követően.

Várható volt, hogy a királynő nem fogja elsietni az állásfoglalást, de már az egész világ tűkön ült, hogy miként magyarázza ki magát a királyi család Meghan sokkoló vádjai alól.

„Az egész család szomorúan ismerte meg a teljes részleteit annak, milyen kihívásokkal teli volt az utóbbi néhány év Harry és Meghan számára. A felhozott problémák, különösképpen a rasszizmus, aggasztóak. Bár néhányan eltérően emlékezhetnek vissza az eseményekre, nagyon komolyan vesszük a problémát, amit bizalmasan ki fogunk vizsgálni. Harry, Meghan és Archie mindig is nagyon szeretett családtagjaink maradnak.” – idézi a hivatalos közlemény II. Erzsébetet.

Bár az interjú vasárnap már körbefutotta Amerikát, Nagy-Britanniában csak hétfőn éjjel került adásba. A Daily Mail szerint, a királyi személyzet hajnali 3-ig ébren maradt, csak hogy élőben, online nézhesse végig a beszélgetést. Állítólag a királynő és Károly herceg személyi titkára is figyelemmel követte a műsort, amitől ugyan mindenki a legrosszabbat várta, mégsem gondolták volna, hogy a sussexi hercegi pár ennyire sokkoló kijelentéseket tesz.

A királynő egyelőre csak a fenti sorokkal reagált Meghan és Harry herceg vádjaira, a palota belső informátora szerint ugyanis a szuverénnek több időre van szüksége, hogy alaposan megfontolja a választ.

A bennfentes elárulta, bár az interjút követően Erzsébet, Károly és Vilmos zárt ajtók mögött vitatta meg a helyzet súlyosságát, illetve azt, mit nyilatkoznak majd, a királynő mindeddig nem volt hajlandó megszólalni. A forrás szerint, Erzsébetet valósággal megbénították a sussexi hercegi pár vádjai, ezért időre van szüksége, hogy feldolgozza a hallottakat, és hogy helyes döntést hozzon.

Tény, hogy Meghan és Harry interjúja „atomtámadás volt a saját családja ellen” – fogalmazott az informátor. Mint ahogyan azt sem tudni, milyen valódi szándékkal teregették ki a szennyest. Egy dolog azonban biztos: ami elhangzott, az alapjaiban megrengette az uralkodóházat, és komoly munka lesz ebből nyertesként kijönni.

Fotó: CBS/YouTube, The Royal Family/Instagram