KezdőlapVilág"Isten agyat teremtett a fejemben" - az agy nélkül született fiú csodával...

“Isten agyat teremtett a fejemben” – az agy nélkül született fiú csodával határos módon gyógyult meg

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A louisianai Jacob Phillips most 44 éves, és lelkészként megpróbál másokat is az Istenbe vetett hit felé vezetni, de az élete korántsem indult egyszerűen.

Phillips története a louisianai Bossier General Hospitalban kezdődött 1977. december 12-én, ahol császármetszéssel jött világra. Három súlyos rendellenességgel is meg kellett küzdenie, és az orvosok azt mondták, egy órán belül meg fog halni.

„Hydrocephalusszal születtem, azaz közismertebb nevén vízfejűséggel. A koponyám is csak részlegesen volt kifejlődve, és mindennek a tetejébe nem volt kifejlődve az agyam. Csak az agytörzs volt kifejlődve, az tartott életben” – magyarázta Phillips a The Epoch Times-nak.

Fotó: Jacob Phillips

A családja azonban nem volt hajlandó lemondani róla, és imádkoztak érte, egy csodában reménykedve. Ez a csoda valóban megtörtént – Jacob életben maradt, és ma mindennél erősebb az Istenbe vetett hite.

„Az Istenbe vetett hitemnek köszönhetem, hogy ma itt vagyok. Arra törekszem, hogy szoros kapcsolatot tartsak fenn Istennel, mert Ő adta meg nekem azt, amire szükségem volt ahhoz, hogy éljek” – mondja.

Phillips édesanyja egyszer már elvetélt, és nem állt rá készen, hogy még egy gyereket elveszítsen. „Nem tudom elképzelni, mi járt anyám fejében, amikor az orvos közölte vele a rossz hírt. Apám csendes ember volt, aki nem sokat beszélt” – mondta a férfi a szüleiről.

Fotó: Jacob Phillips

De nem a szülők voltak az egyetlenek, akik megőrizték a reményt, és nem voltak hajlandók lemondani a fiukról. A kórházi szoba megtelt támogatókkal, többek között hívekkel a gyülekezetből, ahová Phillips nagyszülei is tartoztak, és egy ápolónő is melléjük állt.

„A nagyanyám egyszer elmesélte, hogy azt mondta az orvosnak: nem fogok meghalni. A szemébe nézett, és azt mondta: Nem tudod, mire képes az én Istenem!” – mesélte Phillips.

Phillips nagyszülei felhívták a lelkészüket, Loel Ashbrookot, aki egy másik lelkész barátja, Duane Amis társaságában érkezett meg a kórházba, hogy imádkozzanak a kisfiúért. Az egyik ápolónő, Susie nővér, szintén felhívta a saját lelkészét, Don Logant.

„Power Triónak hívom őket. Eljöttek a kórházba, hogy imádkozzanak értem. És Isten a prédikátorok imájának köszönhetően agyat teremtett a fejembe” – mondta a férfi.

Fotó: Jacob Phillips

A felépüléshez vezető út természetesen nem volt könnyű, és nem ment egyik napról a másikra. Phillips, aki jogilag vaknak minősül, élete során 25 műtéten esett át,ebből az elsőn mindössze egyhetes korában, amikor beültettek egy shunt csövet a fejébe, hogy levezethessék a felgyülemlett folyadékot. Az orvosok ezután felépítették a koponyáját.

Később újabb nehézségekkel kellett szembenéznie. 10 éves korában majdnem meghalt, amikor a shunt cső meghibásodott egy gyomorciszta miatt. 26 napot töltött a kórházban, ahol eltávolították a cisztát, és kicserélték a meghibásodott shunt csövet.

Ezenkívül az iskolában sem volt könnyű dolga, sokat gúnyolták őt, és összességében negatív volt az életszemlélete. Bár otthon viszonylag boldog volt, gyakran tért haza sírva az iskolából.

„Életemnek ezt a részét nehéz volt magam mögött hagyni, de nagyjából sikerült. Nincs különösebb életszemlélet, ami szerint élnék, egyszerűen minden egyes napért hálás vagyok” – mondta Phillips.

Fotó: Jacob Phillips

Legnagyobb támasza mindig is a hite volt, és felnőttként végül belőle is lelkész lett, aki annak szentelte az életét, hogy másokat is a hit útjára vezessen. 12 éve boldog házasságban él, és feleségével, a 42 éves Charlene-nal közösen szolgálják a gyülekezetüket.

„Én 18 éves voltam, amikor megismertük egymást egy közös barátunk révén, ő pedig 16. Először telefonon beszéltünk. Néhány nappal később elmentem hozzá, és amikor kiszálltam a kocsiból, egy pillantást vetettem rá, és azt mondtam: Egy napon feleségül veszem ezt a nőt” – mesélte Phillips a megismerkedésükről.

Phillips egy könyvet is írt „Born Without a Brain” címen, hogy megossza a történetét, és inspiráljon másokat. A könyvet először 9 éve szerette volna kiadni, de ez végül csak 2021-ben sikerült neki.

„Meg akartam osztani a történetemet, hogy megmutassam, Isten még mindig tesz csodákat, és tenni akar valamit mások életében is” – mondta, hozzátéve: mindenkinek, aki küszködik az életben, azt tanácsolja, hogy imádkozzon. „Erősen hiszek az imádság erejében. Nincs semmi az életben, amit ne lehetne legyőzni” – mondja.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet