KezdőlapHobbyEgyetlen csepp jóddal egész évben örülhetsz a muskátli virágzásának!

Egyetlen csepp jóddal egész évben örülhetsz a muskátli virágzásának!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A muskátli az egyik legközkedveltebb virág. Szinte nincs olyan ház, melynek ablakát ne díszítené az egész nyáron át virágzó, színpompás növény. Ahhoz, hogy bőségesen virágozzon, és egészséges legyen, oda kell figyelnünk a gondozására.

muskatli

Természetesen vásárolhatunk különböző speciális tápszereket is, de sokszor a kevesebb néha több. Ha az alábbi pár dolgot betartjuk, garantáltan hosszú ideig szépen fognak virágozni muskátliink.

Keverjünk egy kevés jódot az öntözővízhez, ez kiválóan táplálja a növényt. Egy liter vízben oldjunk fel 1 csepp jódot, rázzuk jól össze, majd a keletkezett oldatból 50 ml-et öntsük a muskátli földjéhez. Tartsuk be a megadott adagokat, különben csak ártani fogunk a növénynek. Ha ezzel az oldattal öntözzük meg a muskátlit, akkor megállás nélkül fogja ontani a szebbnél-szebb virágokat.

A jódos öntözővizet egyszer egy hónapban alkalmazzuk.

Ezt már olvastad? Hogyan nevelheted a környék legszebb muskátliját? Ezt tedd a locsolóvízbe!Az alábbiakban még néhány szuper ötletet láthatunk!

1. Ha a levelek széle elkezd sárgulni, azt jelzi, hogy nem jut a növény elegendő mennyiségű vízhez. Ha viszont az egész levél sárgulni kezd, majd lehull, azt jelenti, hogy túl volt öntözve a növény.

2. Ha látszólag minden ok nélkül hullani kezdenek a levelek, azt jelenti, hogy a növény nem kap elég fényt.

3. A nyári időszak alatt a muskátlit tartsuk a szabadban. Ne ijedjünk meg, ha közvetlenül az ültetés után, a levelek kissé betegesnek néznek majd ki. Rövid idő alatt meg fog erősödni a növény.

4. Ha túlságosan sok napfény éri a muskátlit, levelei pirosas színűek lesznek. Ilyenkor nem károsodik a levél, csupán elszíneződik.

5. Amikor a kinti hőmérséklet kezd a fagyponthoz közelíteni, költöztessük be a növényeinket egy olyan szobába, ahol a hőmérséklet nem haladja meg a 12-15 fokot.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet