Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Akinek tériszonya van, az jobb, ha még a videót sem nézi meg, hiszen irtózatos már maga a látvány is. A veszélyessége ellenére, ez a hegyi ösvény az egyik legkedveltebb turista célpont a világon. Kipróbálnád?

hegy-pallo2

Az adrenalin sok mindenre képes, éppen ezért léteznek a világon olyan merészek, akik fél életüket extrém sportok kipróbálásával töltik. Egy idő után azonban már a legveszélyesebb dolog sem elég dopping, ezért még izgalmasabbat keresnek. Ez a kis hegyi ösvény azért nem egy alapszint, nagyon elszánt kell legyen valaki ahhoz, hogy oda felmásszon.

A kínai Hua Shan hegyekben levő átjáró a világ egyik legveszélyesebb helye. Az öt hegyből álló hegyláncolatban egy taoista templomban kialakított teaház található, azonban az út, ami odáig vezet igazi kihívás.. Ha valaki eljut odáig, igazi testi-lelki megtisztuláson vehet részt a 2160 méter magasságban levő teaházban.

Nem kis kihívás várja a merész vállalkozókat, hiszen a túra egy szinte függőleges, Mennyei lépcsősor nevű tereppel kezdődik, majd innen egy drótkötélpályán függőkabin segítségével kell átjutni a déli részre. Innen indul a több száz méteres, igen veszélyes mászóút.

Láthatjuk a felvételen is, hogy néhol kényelmesnek tűnő (bár csak 33 cm széles) palló vezet a mennyei kávézó felé, de, van olyan szakasz is, ahol épp csak egy sziklába ásott vájat segíti előre a lépést. A túrán bárki részt vehet, nem szükséges különösebb előképzettség. Ha valaki kifizette a belépi díjat, kap két hevedert, és indulhat is.

Egyetlen fontos szabály van: soha nem szabad lenézni!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!