Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mit kell tennünk a szobanövényeinkért, hogy még szebbek legyenek? A szakértő elárulja nekünk!

viragok-cukros-viz

Szeretnénk, hogy többet virágozzanak a szobanövényeink? Elkezdték hullatni a leveleiket? Nem elegendő az, ha megveszünk a boltban egy mutatós növényt, hazavisszük, és néha meglocsoljuk. Oda kell figyelnünk arra, hogy mindenik fajtának más a víz- és fényigénye, de a tápozásról sem szabad megfeledkezni.

Az alábbiakban olyan szakemberek által összeállított listát láthatunk, melyet érdemes betartanunk annak érdekében, hogy szépen viruló szobanövényeink legyenek.

1. Minden növénynek, beleértve a kaktuszokat is, szüksége van cukorra. Tegyünk az öntözővízbe egy teáskanál cukrot, és ezzel locsoljuk időközönként a növényeinket. A cukrot szórhatjuk egyből a virágföldre is, majd öntsük rá a tiszta, szobahőmérsékletű vizet. Egy fél csésze vízhez, egy fél teáskanál cukor szükséges. Ennek függvényében változtathatjuk az adagokat.

2. A virágzást elősegíthetjük ricinusolaj segítségével. 1 liter vízzel keverjünk el 1 teáskanál ricinusolajat, ezzel öntözzünk a rügyezési időben.

Ezt már olvastad? Hogyan virágozzon a karácsonyi kaktuszunk?

3. A fahamu nagyon hasznos a növények számára, megakadályozza a fertőzőbetegségek kialakulását. Forraljunk fel egy liter vizet, majd keverjünk el benne egy evőkanál hamut, hagyjuk állni egy héten keresztül. Időközönként kevergessük meg. Tíznaponként öntözzük ezzel a főzettel a virágokat.

4. Vágjunk darabokra néhány gránátalma-, vagy citromhéjat, áztassuk be vízbe, hagyjuk egy éjszakán át állni, majd öntözzük meg vele a növényeinket.

5. Az öntözővízhez keverjünk porrá zúzott aszpirint, ez majd növeli a virágok ellenállóképességét.

6. Egy liter vízben oldjunk fel egy teáskanál aloe vera levet, ezzel öntözzük a szobanövényeket. Nagyon szépek és egészségesek lesznek tőle.

Ezt már olvastad? Így készítsünk profi öntözőrendszert virágaink számára

7. A fikuszokat egy hónapban egyszer locsoljuk cukros vízzel. Egy liter vízhez adjunk egy teáskanál cukrot. A leveleket pedig mossuk le egy kevés tejjel, így sokkal fényesebbek, és egészségesebbek lesznek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!