Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Minden háziasszony örülni fog ennek a módszernek.

Távolítsd el a kádnál és kagylónál lévő rozsdafoltokat - erre a két hozzávalóra lesz szükséged

Gyakran jelennek meg a fürdőben vagy a konyhában rozsdafoltok, főleg, ha olyan területekről beszélünk, ahol gyakran nedvesek a felületek. Nagyon nehéz megszabadulni a kád vagy a kagyló környékén megtelepedett rozsdafoltoktól, a kereskedelemben kapható termékek sokszor nem hatnak.

Létezik azonban egy olcsó és hatékony házi megoldás, ami sokszor jobb eredményt ad, mint a kereskedelemben kapható termékek. Az elkészítéséhez csupán két hozzávalóra van szűkséged, és ezt megtalálod a konyhában is.

Így szabadulj meg a rozsdafoltokról!

Hozzávalók:

  • só;
  • borecet;

Így készítsd el:

Egy 100 ml-es üvegbe tölts borecetet, majd adj hozzá két kanál sót. Ha nagyobb mennyiségű oldatra van szűkséged, akkor növeld az adagot, 50 ml ecethez egy kanál só kell. Ezután melegítsd fel az oldatot egészen, amíg eléri a 60-70 Celsius fokot.

Az így felmelegített keveréket egy rongyra öntjük és besúroljuk a rozsdás felületet. 15-20 percig hatni hagyjuk, majd meleg vízzel leöblítjük.

Fontos megjegyezni, hogy ez a módszer akkor hat a legjobban, ha időben elvégezzük. Ha a rozsdafolt már régi, akár több napon át is el kell végeznünk a beavatkozást, hogy teljesen eltávolítsuk a rozsdát.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!