Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A leopárdok a rejtőzködés mesterei. Először a német Ingo Gerlach fedezte fel a képen rejtőző leopárdot, neki viszont 40 év tapasztalata van a szakmában.

Aktuell läuft dieses Suchbild in der englischen Presse. Meine Leser können jetzt schon erfahren, wo sich der Leopard versteckt hat ;-)http://www.ingogerlach.com/spot-the-leopard

Posted by Ingo Gerlach on Tuesday, July 11, 2017

Te észre veszed? Valószínűleg a te figyelmedet is elvonja a fáról lelógó, kevésbé szerencsés antilop. Ezt az antilopot próbálja elérni a fölfele mászó leopárd, akit a fa törzsén sikerült lencsevégre kapni.

Egy kutatócsoport utánajárt, miért tartják a leopárdok ilyen magasban az „ebédjüket”. A leopárdok, általában a zsákmányuk 51%-át a fákon raktározzák, az esetleges vetélytársak megjelenése miatt.

Leginkább a hiénák jelentenek ebből a szempontból veszélyt.

A német fényképész, Gerlach sok „találd meg az állatot a képen” fotót készített már kenyai utazásai során, ezeket a Facebook oldalán is meg lehet tekinteni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!