KezdőlapReceptekCsalamádé télire: minél többet készítsünk belőle!

Csalamádé télire: minél többet készítsünk belőle!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mivel savanyúságot savanyúsággal tudnék enni, reggeltől estig, így semmilyen mennyiség nem tudja kielégíteni az igényeim. Ha csak tehetem, ilyenkor minél többet spájzolok el télire, és persze nem utasítom vissza soha az ajándék savanyúságokat sem.

csalamade

A csalamádé az egyik kedvencem. Sokféle zöldség jár bele, így mindenik ízét élvezni lehet a tél folyamán, és nem unalmas az elkészítése sem. Nem kell monotonon 20 kg uborkát hámozgatni, és igazán jól mutat egymás mellett ez a sokszínű zöldség-népesség. Mivel a karfiol az egyik kedvencem, így igyekszem abból tenni a legtöbbet, csak el kell kapni azt az időszakot, amikor a legolcsóbban lehet megvásárolni. Most ez egy ilyen időszak, így tehát épp jól jön a hétvége egy kis eltevéshez.

Ezt olvastad? Tegyünk el karfiolt télire!

A legszükségesebb kellék egy minimum harminc literes műanyag edény (hordó) beszerzése. Ha ennél nagyobb, akkor az adagokat ahhoz mérjük és alakítsuk.

Hozzávalók: 1 kg cukor, 0, 5 kg só, 1dkg citromsó, 1dkg borkén, 3 dkg só, 4 dkg nátriumbenzonát, 10 liter víz, 6 deciliter ecet (20 százalékos), babérlevél, mustármag, kapor, bors.

Elkészítés: a zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, majd a fent említett hozzávalókból jól elkevert lébe öntjük a hordóba, megkeverjük, és már fedhetjük is le. Bármilyen zöldség jöhet bele: uborka, vörös és fehér káposzta, hagyma, sárgarépa, zöldparadicsom, paprika..stb.

Ezt olvastad? Tegyünk el ecetes céklát télire!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet