KezdőlapVilágKíváncsi vagy, hogyan építik Németországban az autópályát? Ettől a technikától le leszel...

Kíváncsi vagy, hogyan építik Németországban az autópályát? Ettől a technikától le leszel nyűgözve!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mindannyiunk álma a gyors, és akadálymentes közlekedés, ehhez pedig az elsődleges szempont az utak tökéletes állapota lenne. Hogy hogyan építik Németországban a csúcsszuper utakat, az alábbi videóban megnézhetjük.

autopalya-epites

DYNAPAC Compactasphalt F300CS a neve annak a multifunkcionális gépegyüttesnek, mely segítségével hihetetlenül gyorsan, és tökéletesen építik fel az autópályaszakaszt. A gépiesített rendszerben szinte egyáltalán nincsen szükség emberi erőnlétre.

A gépek irányításán túl nem sokat kell tegyenek a munkások. Egyesek irányítják a gép működését, mások pedig épp csak azért állnak ott, hogy ellenőrizzék, minden rendben megy-e, és néha egy-két kisebb igazítást elvégezzenek.

A szerkezet egy gombnyomásra keveri az aszfaltot, önti a helyére, tömöríti, és egyenlíti tökéletes simaságúra. Ez az útburkoló a legmagasabb színvonalon dolgozik, és rekord idő alatt hozza létre a biztonságosabb közlekedéshez szükséges útfelületet.

Érdemes belenézni a munkába, itt aztán minden úgy megy, mint a karikacsapás.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet