KezdőlapVilágÖnts forró vizet a szupermarketben vásárolt almára, meg fogsz döbbenni! Erről mindenkinek...

Önts forró vizet a szupermarketben vásárolt almára, meg fogsz döbbenni! Erről mindenkinek tudnia kell!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az alma az egyik legismertebb gyümölcsünk, szinte naponta fogyasztják a legtöbb háztartásban. A legtöbben azonban bolti almát esznek, és ez nem biztos, hogy a legjobb választás. Ha egyszer meglátjuk, hogy mivel van a bolti gyümölcs külseje kezelve, nem biztos, hogy még egyszer szeretnénk vásárolni belőle.

alma-viasz

Azonban ezek után sem kell mellőznünk teljesen az almát. Két megoldás létezik: vagy megpróbálunk piacon levő kistermelőktől bio almát vásárolni, vagy “hatástalanítjuk” a bolti almát bevonó külső réteget.

A második megoldásra, mutatunk egy jó módszert. Biztosan találkoztunk már olyan almával, melynek külseje viaszos bevonatú. Ezt a réteget azért kapja a gyümölcs, hogy hosszabb ideig frissen maradjon, és tovább megőrizze a nedvességtartalmát. Azonban ez a bevonat számos, az emberi szervezetre káros anyagot tartalmaz, mint például a kőolajat.

Az alábbi módszer segítségével megtudhatjuk, hogy az alma viasszal kezelt vagy sem.

Tegyük az almát egy tálba, majd öntsünk rá forró vizet. A víz hatására az alma felszínén körvonalazódni fog a viasz.

Ha viasszal kezelt az alma, akkor sem muszáj eldobnunk. Tegyük bele egy tálba, öntsünk rá 2-3 liter csapvizet, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál szódabikarbónát, és 200 -300 ml ecetet. Kevergessük míg jól feloldódik, majd kb. tíz perc után mossuk meg tiszta vízzel alaposan az almákat. Ez a módszer 95%-ban semlegesíti a káros anyagokat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet