A rukkolát ma már számos nagyobb üzlet polcain megtalálhatjuk, így rendszeresen beépíthetjük étkezéseinkbe. Többek közt nagyon egészséges, tonizálja az immunrendszert, étvágyjavító és vértisztító.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Nézzünk, még tíz tudnivalót róla.
1. Szabályozza a vérnyomást és koleszterinszintet, kiváló antioxidáns.
2. Gyorsan növekszik, és magjait is fel lehet használni fűszerként.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
3. A rukkola szó az olasz megnevezésből ered, magyarul borsmustárnak hívják.
4. Ha fogyókúrázol, semmiképp sem hagyd ki étrendedből, hiszen nagyon kevés kalóriát tartalmaz.
5. Mivel nagyon sok antioxidánst tartalmaz, hatékonyan győzheti le a rákos sejtek növekedését, kialakulását.
6. Sokan úgy gondolják, hogy a rukkola egészen biztosan a salátával áll rokonságban, mégis a keresztesvirágúak csoportjába tartozik, így inkább a brokkoli, karfiol és káposzta köreiben üdvözölhetjük.
7. Nagyon sok benne a K-vitamin, így nélkülözhetetlen táplálék lehet a csontok és az agy egészsége védelmében.
8. Ugyanúgy, mint az összes többi zöld, a rukkola segít a szervezet megfelelő hidratáltságában is.
9. A rómaiak felfedezték, hogy a rukkolából főzött ital, akárcsak a levendula afrodiziákumént is említhető.
10. Nagyon könnyen termeszthető, csak egy kevés virágföldre van szükségünk, és ablakpárkányon is nevelhetünk magról való szaporítással rukkolát.