A gyurmázásból talán sosem lehet kinőni: legutóbb egy hároméves ismerősömmel „harcoltunk” azért, hogy kié legyen a lila színű gyurma. Na jó, azért annyira nem volt vészes a helyzet, de az biztos, hogy a gyurma kortól függetlenül mindenki kedvence.
Kereskedelemben nagyon sokfélét lehet kapni, de otthon mi magunk is elkészíthetjük. Sőt, az egészségesebb változatát. Ez egy nagyon fontos szempont, hiszen sohasem tudhatjuk, hogy gyerkőcünk mikor próbálja betuszkolni a szájába.
A házilag elkészített gyurma azért is praktikus, mert nem hagy foltot a ruhán, asztalon és ha lehullik, akkor is könnyedén fel lehet porszívózni. Megkóstolni is meglehet, nem káros, csak nem jó ízű. A gyurma elkészítése pedig közös öröm lehet, hiszen a gyerekkel együtt készíthetjük.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál só, citromsav, 3 dl víz, ételszínezék
Elkészítés: Egy edényben melegítsük meg a vizet és keverjük hozzá az ételszínezéket, majd egyenként adagoljuk a hozzávalókat, és kevergessük 15 percig. Közben nyúlós és ragadós lesz a massza, de a végén elérni a kívánt állagot. Miután kigyurmáztuk magunkat a maradék masszát tegyük légmentesen záródó dobozba, például egy margarinosba, így még sokáig eláll és felhasználható lesz.
Forrás: mithogyan.com