Lemerült az autód akkumulátora? Ez a férfi megmutatja, hogyan oldhatod meg legkönnyebben a problémát!

1
10054

Az autó akkumulátora a legváratlanabb pillanatokban merülhet le. Ha távol vagyunk a lakott településtől, sem kell aggódni, hiszen percek alatt mi magunk is orvosolhatjuk a problémát.

auto-motor2

Ha ezt az egyszerű trükköt hamarabb tudom, akkor a legutóbbi családi nyaralás is sokkal felhőtlenebben telt volna. Na, de az ember holtig tanul, még jó, hogy a világhálónak köszönhetően ilyen profi ötletekkel találkozhatunk. Az alábbi videóban egy olyan okos ötletet láthatunk, mely segítségével könnyen újraéleszthetjük az akkumulátort, és gond nélkül folytathatjuk tovább az utunk.

Igaz, hogy ez a módszer csak benzines, kézi sebességváltós, és nagyobb motorkapacitású autóknál alkalmazható, de akkor is hasznos lehet. Mielőtt elindulnánk otthonról, tegyünk be a csomagtartóba egy kötelet és egy csörlőt. Ez mindig legyen nálunk, hiszen sohasem tudhatjuk, mikor lesz rá szükségünk. Ha lemerült az akku, a legfontosabb, hogy az autót vegyük ki a sebességből, és adjunk kontaktot. Majd próbáljuk meg felemelni az egyik első kereket, és tekerjük a gumiabroncs köré többször a kötelet.

Majd fogjuk meg a kötelet, és nagy erővel kezdjük húzni, addig, amíg a kerék felpörög, és az akkumulátor életjelet mutat magáról. Ha bajba jutnánk, ezt mindenképp érdemes kipróbálni.

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

  1. Elméletileg lehetséges ezzel a módszerrel újrainditani a motort,de oda két ember kell:az eggyik beül az autóba,benyomja a kuplungot,sebességbe teszi a váltót és addig tartja lenyomva a kuplungot,amíg a társa felpörgeti a kereket,aztán kiengedi a kuplungot és a felpördült kerék esetleg beinditja a motort…esetleg elindúl az autó emelőstől-mindenestől…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved