Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Jon Gabriel élettörténete egy egész világot nyűgözött le! A Wall Street-i bróker 100 kilótól szabadult meg 30 hónap alatt, mindezt pedig önerőből, fogyókúrák nélkül érte el úgy, hogy felállította a saját szabályait, és szigorúan betartotta azokat. A hozzáállása a fogyáshoz is példaértékű, illetve megfontolandó. Szerinte kezdd az agyaddal, ne a diétákkal!

100 kilót dobott le magáról, fogyókúra nélkül. Csak a saját szabályait tartotta be!

Jon visszautasította a dietetikusok javaslatait, és úgy döntött, saját kezébe veszi az irányítást. A fogyási folyamat hosszú és bonyolult volt, míg ki nem alakult a fejében az a hét szabály, melynek a betartása meghozta számára a várva várt eredményt.

Jon első szabálya: „figyelmen kívül hagytam a fogyókúrákat, és tisztáztam magamban a tápanyag fogalmát. Így rájöttem, hogy egész életemben Omega 3 zsírsav hiányom volt, és sosem vittem be elegendő mennyiségű vitamint és növényi fehérjét a szervezetembe. Megváltoztattam az étkezési szokásaimat, odafigyeltem a tápanyagok minőségére, ezzel pedig az édességek és csipszek iránti sóvárgásom is megszűnt.”

Jon második szabálya: „meggyógyítottam a bélrendszerem. El sem tudjátok képzelni, mennyire fontos az egészséges bélrendszer. Az emberek általában pukkadásig tömik magukat, mert a bélbolyhaik nem képesek felszívni a bevitt élelemből a szükséges mennyiségű tápanyagot. Ráadásul az emésztési problémák gyulladást okoznak, melyek végül hormonzavarhoz vezetnek.”

Jon harmadik szabálya: „újraterveztem az alvási szokásaimat. Fontos, hogy mindig eleget aludj. Feküdj le korábban, és kelj fel korábban. Ha nem alszol eleget, a testsúlyod áll bosszút rajtad. Az ok szintén a hormonzavar, amit az alvatlanság eredményez. A folyamat során kortizolt termel a szervezet, melynek hatására feléled a gyorskaja iránti vágy, ami, mint tudjuk, csak rövid távon boldogít.”

100 kilót dobott le magáról, fogyókúra nélkül. Csak a saját szabályait tartotta be!

Jon negyedik szabálya: „kitakarítottam a fejem. Még egy dolog a kortizolról: őt még stresszhormonnak is nevezik, és ha keveset alszol, ezzel látod el a tested. A stressz pedig az étvágyra gyakorol hatást. Elkezdtem hát meditálni, és megpróbáltam elképzelni a holnapot. Az, ha vizualizálod, már egy lépés a megvalósítás fele. Megszabadultam a stressztől és a kilóktól.”

Jon ötödik szabálya: „hallottam a méregtelenítésről is. Néhány hónap tanulmányozás után eljutottam a toxinokhoz, és megtudtam, hogy a testünk a zsírszövetet használja arra, hogy a fölösleges méreganyagokat elraktározza. Mire ez kiderült, már 70 kilót leadtam, de még további 30-tól szerettem volna megválni. Elkezdtem kimosni a szervezetemet különféle lúgosító folyadékokkal: citromlével, zöld levekkel. Rengeteg zöldet ettem, fűszernövényeket, salátát, káposztát. Az utolsó 30 kilótól sokkal könnyebben szabadultam meg, mint az első 30-tól.”

Jon jelenleg a YouTube-on ad értékes táplálkozási tanácsokat:

Jon hatodik szabálya: „többé nem aggódtam a pénz miatt. Most egy furcsa, de annál igazabb dolgot mondok: minél kevésbé függsz a pénztől, annál boldogabb vagy. Olcsóbb és egyszerűbb életstílusra váltottam, mi több, néhány zöldséget magam termesztek. Amikor dühös voltam, tudtam, hogy kimehetek a kertbe, és leszedhetek pár paradicsomot. Jobb volt, mint benyomni egy tábla csokit.”

Jon hetedik szabálya: „a legegyszerűbb: be kellett vallanom és el kellett fogadnom, hogy nem a gyűlölet miatt voltam kövér, se nem a csontjaimtól, hanem attól, hogy lusta voltam. Harcolni kell! Ebben sokat segített a meditáció és a vizuálizálás. Így minden érzelmi és szellemi traumán túlléptem. Az érzelmi meghízás komoly probléma. Sokan érzik pocsékul magukat a világban, és sokat keresnek menedéket a zsírszöveteikben. Rosszul cselekszenek. Harcolj az álmodért, és minden rendben lesz!” – állítja Jon Gabriel, aki már megnyerte a saját háborúját.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!