KezdőlapBulvár"120 ezer forintból kellene megélnünk" - nehéz helyzetben van az 5 éve...

“120 ezer forintból kellene megélnünk” – nehéz helyzetben van az 5 éve lebénult Lerch István

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Lerch István nehéz időszakon van túl, volt két agyvérzése, két életmentő és egy korrekciós koponyaműtéte, de ma már képes ismét zongorázni, igaz csak bal kézzel. Párja, Enikő a nap 24 órájában vigyáz rá és gondoskodik róla.

A zenész nehéz helyzetben él feleségével, Enikővel, aki mindent megtesz érte, látszólag feláldozott mindent bajba jutott, súlyos betegségen átesett férjéért. Azt mondja, az immár kiszolgáltatott helyzetben lévő Lerch István közelsége is boldoggá teszi – írja a Blikk.hu.

“István jobban van, az állapota minden tekintetben javult, a kommunikációja is sokat fejlődött. Apró lépések ezek a korábbi állapotához képest. Öt éve kapott agyvérzést, hogy aztán jöjjön egy újabb. Ám az életmentő műtétek és István élni akarásának köszönhetően velem, velünk maradt. S engem most boldogsággal tölt el, hogy együtt kártyázhatunk, tévézhetünk. Filmeket, sorozatokat és mindenekelőtt koncerteket nézünk” – fogalmazott a lapnak Enikő, aki elújságolta, István ismét zongorázik.

Lerch István 38 hónapot töltött kórházban, szeptember 16-án ünnepelte 69. születésnapját.

“Úgy fogom föl mindazt, ami velünk, körülöttünk történik, hogy ez most egy olyan időszak, amikor István megpihen, és nekünk egészben kell néznünk az életünket. Megszámlálhatatlan közös emlékünk van, rengeteget utaztunk. Szenvedélyesen éltünk, és minden összeköt bennünket” – mesélte felesége.

A pár 1990-ben ismerkedett meg egymással, négy év után házasodtak össze. A V’Moto-Rock egykori billentyűse rendszeresen igénybe veszi a gyógytornász segítségét, lelkesen csinálja a gyakorlatokat, nem hagyja el magát.

“Nem szoktam panaszkodni, de azt megjegyezném, ha István nem alkotott volna maradandót, talán már nem élne. A munkássága után kiutalt jogdíj segít bennünket, mert István nyugdíja hatvanezer forint, az én ápolói díjam harmincezer és ehhez jön még újabb harmincezer forintnyi támogatás, aztán nagyjából ennyi…” – sóhajtott Enikő.

“Összesen százhúszezer forintból kellene megélnünk, ebből kellene fizetnünk ételt, immár brutális rezsit, orvost és gyógytornászt. Lehetetlen vállalkozás. Egyébként az úgynevezett illetékesek nem kíváncsiak „onnan föntről” István állapotára. Rengeteg emberben csalódtam. De Horváth Charlie és Solti János, no meg néhány barát a rajongókkal együtt kitart mellette. Nekik is üzenem, vigyázok rá, amíg csak élek!” – zárta mondandóját Lerch István felesége.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet