Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Íme a bizonyíték arra, hogy nem kell beleszakadnod a kardióba ahhoz, hogy megszabadulj a súlyfeleslegtől. A 26 éves Sian Ryan nagyjából fele testsúlyát vetkőzte le magáról, de egy percig sem kardiózott. Neki a súlyzózás vált be.

Két évvel ezelőtt, egy romantikusnak tervezett hétvégén, Sian-t dobta a pasija, akivel másfél éve voltak együtt. Csalódottan és tele bánattal, a lány úgy döntött, edzőterembe megy, csak hogy kiszakadjon az otthoni búskomorságból. Végül az idő „elütésének” közel -45 kiló lett az eredménye, Sian pedig 6 ruhamérettel lett karcsúbb. Ma személyi edzőként keresi a kenyerét, és rendkívül büszke magára.

„120 kilót mutatott alattam a mérleg. Kezdetben az éjjel-nappali edzőterembe jártam, hogy senkivel se találkozzak. Muszáj volt valamivel lekötnöm magamat, ami ki is mozdít az otthonomból.” – vallotta Sian.

Szaladással próbálkozott, hogy talán az majd segít lefogyni, de nem élvezte, és nem is működött. Később rájött, hogy csak az hoz eredményt, amit élvezettel és jókedvvel csinál, ez pedig számára a súlyzózás volt.

„Belevágtam, és sokkal jobban éreztem magam. Többé nem gondoltam az exemre, és egyre erősebb, fittebb lettem.” – magyarázta.

„A súlyzózás teljesen megváltoztatott. Beleszerettem. Az, hogy erősnek, jobbnak érezhettem magam a bőrömben, jó érzéssel töltött el. Többé már nem a fogyásra koncentráltam, hanem csak a cselekvésre. Arra, hogy erősebb és erősebb legyek.” – folytatta Sian a beszámolót.

A nő végül az életmódjában és a táplálkozásában is meghozott pár döntést, de csak azért, mert késztetést érzett rá. A makro-tápanyagokra és a mennyiségre fekteti a hangsúlyt, és azt mondja, valósággal olvadtak róla kilók, mikor 2000 kalóriát fogyasztott el az 1000 helyett. Korábban gyorséttermin élt, de utóbbi időben már maga főzi meg az ételt. Most, hogy elérte a célját, arra biztat mindenkit, ne adja fel, hanem keresse azt a mozgásformát, mely örömmel tölti el.

„Ha nem tetszett volna meg a súlyzózás, őszintén, feladtam volna. Évekig le akartam fogyni, de nem sikerült. Csak akkor éreztem, hogy ez most más lesz, amikor először súlyt vettem a kezembe.” – vallotta Sian.

A nő igazi fittnesz-ikon az Instán: 36 ezer követője van, ami minden nap új erőt ad neki. A mottója pedig neked is tetszeni fog: „Ne csüggedj, ha rossz napod van. Minden egyes rossz napom jobbá épített engem.”

Fotó: Sian Ryan/InstagramHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!