KezdőlapBulvár16 évesen minden idők legfiatalabb lottónyertese lett, mára minden pénzét elköltötte: "A...

16 évesen minden idők legfiatalabb lottónyertese lett, mára minden pénzét elköltötte: „A pénzt tönkretette az életem”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Callie Rogers akkor került először a címlapokra, amikor 2003-ban, mindössze 16 évesen az Egyesült Királyság legfiatalabb lottónyertese lett, és 1,8 millió fontot tehetett zsebre. Ezt a pénzt azóta azonban mind elköltötte – nagyrészt bulikra, drogokra és márkás ruhákra, de rokonoknak is adott kölcsön belőle.

Callie Rogers most 34 éves, és az elmúlt közel 20 évben teljes nyereményét elköltötte, nagyrészt nagy bulikra, dizájner ruhákra, drogokra és kozmetikai műtétekre.

A cumbriai Workingtonból származó négygyerekes anyuka átoknak nevezte a nyereményét, és az ITV „This Morning” című műsorában elmondta, hogy a győzelem nyomása alatt depresszióval küzdött, és egy ponton öngyilkosságot is megkísérelt.

„Nem tudtam, ki az, aki valóban szeret engem, a sok pénz rengeteg stresszel járt, és csak vissza akartam térni a normális életemhez. Még mindig bizalmi problémákkal küzdök” – mondta.

Most azonban jelentős változtatásra szánta el magát, úgy döntött, visszatér az iskolába, és ápolónak fog tanulni a Central Lancashire-i Egyetemen. „Kifizetődő, ha az ember rászánja az időt, és megdolgozik azért, hogy jobb ember legyen. Nagyon büszke vagyok magamra és arra a jövőre, amit a kis családomnak próbálok biztosítani” – mondta, amikor bejelentette a döntését.

Callie korábban egyszer már visszatért a tanulmányaihoz, szociális ellátást tanult, és 2018-ban szociális gondozóként kezdett dolgozni.

Az egykori pénztáros nehéz éveket élt át mióta nyert a lottón. 18 ezer fontot költött plasztikai műtétre, 250 ezer fontot kokainra, további 300 ezer fontot ruhákra, és 500 ezer fontot ajándékozott el a barátainak és családtagjainak. Ami a kölcsönadott pénzt illeti, gyorsan rájött, hogy sokan csak kihasználják.

A kábítószer fogyasztással kapcsolatban így nyilatkozott: „21 éves koromig nem próbáltam ki semmilyen drogot, és akkor is csak hétvégéken, ha éppen buli volt, és valakinél voltak drogok. De ez az időszak csak körülbelül egy évig tartott.”

Egy alkalommal, miután kokainozott, autóbalesetet szenvedett, ekkor 22 hónapra eltiltották a vezetéstől, és 11 hétig minden nap meghatározott időben kellett hazaérnie. 2018-ban pedig újabb ijesztő tapasztalatban volt része – két nő megtámadta és súlyosan bántalmazta egy átbulizott éjszaka után. Több bordája is eltört, kitörött néhány foga, agyrázkódást valamint maradandó látáskárosodást szenvedett.

2021-re minden pénzét elköltötte, és kénytelen volt állami segélyből megélni, de ennek ellenére azt mondja, nem bánja a lottógyőzelmét.

„Mindannyian követünk el hibákat az életben, és én is követtem el néhányat, amikor fiatal és naiv voltam, de a lottónyeremény nagy szerepet játszott abban, hogy azzá váljak, aki ma vagyok, és büszke vagyok erre” – magyarázta.

Ugyanakkor amellett kampányolt, hogy emeljék fel a lottózás alsó korhatárát 18 évre, mivel szerinte egy 16 éves még túl fiatal ahhoz, hogy felelősségteljesen tudjon bánni a pénzzel.

„Ebben a korban akár a legjobb tanácsokat is kaphatod, de nem vagy képes megfogadni azokat. Túl fiatal voltam. Egyik napról a másikra gondtalan gyerekből felnőtt lettem.” – mondta.

Callie kampánya végül elérte a célját, 2021 áprilisában az Egyesült Királyságban 18 évre emelték a lottózás alsó korhatárát.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet