KezdőlapBulvár20 év után beengedte a lakásába a nővérét: elfogta a hányinger attól,...

20 év után beengedte a lakásába a nővérét: elfogta a hányinger attól, amit ott látott

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A legtöbb kényszeres gyűjtögetőhöz hasonlóan Darlene és Doug otthona is tele volt kacatokkal. De a felhalmozott fölösleges limlom az ő esetükben még csak a jéghegy csúcsa. Az összeomló tető, a penész és a túlcsorduló emésztőgödör már komoly egészségügyi problémákat is jelentettek, ezért fennállt annak a veszélye, hogy kilakoltatják őket.

Miután több mint 20 éve folytatták a kényszeres gyűjtögetést, és zárkóztak el a világ elől, a házaspár végre megértette, hogy sürgősen változtatniuk kell, különben valóban mindent elveszíthetnek. Darlene 20 év után először engedte be a nővérét és az unokahúgát a lakásába, ahol olyan elviselhetetlen bűz fogadta őket, hogy Beverly, Darlene testvére, kénytelen volt kimenni a házból, és csak maszkban volt hajlandó újra átlépni a küszöböt.

Beverly rosszul lett, amikor meglátta, mi van a házban.

„Az első dolog, ami fogadott, a szag volt. Egyszerűen borzalmas volt. Senkinek nem kellene ilyesmiben élnie, vagy egyáltalán megpróbálnia.” – mondta Beverly, miközben sírva sietett ki a bejárati ajtón.

„Rögtön aggódni kezdtem a nővéremért, amikor könnyek között ki kellett mennie a házból, és szörnyen éreztem magamat. Azt hiszem csak túl sok volt neki az egész.” – mondta Darlene.

Miután Beverly maszkot tett, és visszament a házba, körbejárták az épületet, hogy felmérjék a kárt, és, mint kiderült, a helyzet rosszabb volt, mint gondolták volna. A tető beszakadt, a padló minden egyes négyzetcentimétere tele volt teljességgel használhatatlanná vált tárgyakkal, amiket tönkretett a penész, vagy egyszerűen átáztatott az emésztőgödörből szivárgó lé. A konyha is használhatatlan állapotban volt, a házaspár azt mondta, nagyrészt félkész, mikrózható ételeket esznek, a mikrohullámsütőn és a kenyérpirítón kívül mást nem is használnak a konyhában.

Darlene 20 év után először engedte be nővérét a házába.

„Az otthonukban lenni a reménytelenség érzésével töltött el, mert egyszerűen csak láttad, hogy feladták. Nagyon szomorú volt.” – mondta Darlene unokahúga, Nora. Miközben körbejárták a házat, Doug is elismerte, hogy nem érti, hogy fajulhatott idáig a helyzet, hogy nem vették észre korábban, hogy ekkora a baj, hiszen nyilvánvaló, hogy nem egyik napról a másikra jutottak idáig.

Mivel az egészségügyi kockázatok miatt a kilakoltatás veszélye fenyegette őket, Darlene és Doug egy pszichológus segítségét kérték. Dr. Jennifer Patterson szintén meglátogatta a házaspárt, és őt is megdöbbentette a bűz valamint a mindenütt felhalmozott szemét látványa. Miután felmérte a helyzet súlyosságát, a pszichológus egy gyakorlatot javasolt a házaspárnak, hogy ezzel motiválja őket a szeméthalom felszámolására. Azt mondta, képzeljék el, hogy a végrehajtók 10 percen belül megérkeznek, és csak akkor tarthatják meg az otthonukat, ha addig megszabadulnak egy kupac kacattól.

„A gyakorlattal az volt a fő célom, hogy szembesüljenek az érzéseikkel, azzal, hogy milyen fájdalmas ez, mennyi szorongást vált ki belőlük, milyen undorító. Azt akartam, hogy szembesüljenek valamilyen érzéssel, bármilyennel, mert már túl régóta elkerülték ezt.” – mondta a pszichológus.

Dr. Patterson végül úgy látta, még több segítségre lesz szükség, így egy veszélyes hulladékokra szakosodott cég is segített a ház kitakarításában, és a folyamat közben a házaspár elpusztult macskája is előkerült a szemét közül. Darlene elmondása szerint az állat két évvel korábban tűnt el, amikor már nagyon öreg és beteg is volt.

A házaspár számára érzelmileg rendkívül megterhelő volt a két évtized alatt felhalmozott limlom eltakarítása, és a macska megtalálása végképp összetörte őket, mert rájöttek, hogy a gyengeségükkel szenvedést okoztak egy másik élőlénynek, amit pedig soha nem akartak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet